ANNONCE

PRM / Borgerservice i Nakskov og Maribo genåbner i næste uge

12. juni 2020 07:58 | Af: Ritzau Info
 

I næste uge går Lolland Kommune endnu et gear op efter at have været neddroslet som følge af COVID-19. Der kan fra og med i dag igen bestilles tid til personligt fremmøde i Borgerservice. Første betjeningsdag i Borgerservice vil være tirsdag den 16. juni i Nakskov og torsdag den 18. juni i Maribo. Borgerservice er ikke det eneste, der åbner. Fra næste uge kan kommunens administrative personale også komme tilbage på deres arbejdspladser, og her er man aktuelt ved at planlægge, hvordan og hvornår det kan ske for de enkelte sektorer i kommunen.

Pressemeddelelse fra Lolland Kommune

Genåbning af borgerservicecentre

Borgerservice har være lukket for fysisk fremmøde siden udbruddet af corona i Danmark. Nu er sygdommen så meget under kontrol, at de to borgerservicecentre i Nakskov og Maribo kan genåbne.

Der kan fra i dag, fredag den 12. juni igen bestilles tid til personligt fremmøde i Borgerservice. Første betjeningsdag vil være tirsdag den 16. juni i Nakskov og torsdag den 18. juni i Maribo.

Der kan som før nedlukningen bestilles tid på kommunens hjemmeside og på telefon 54 67 67 67, ligesom der igen er mulighed for at få hjælp til tidsbestilling ved personligt fremmøde i bibliotekets åbningstid (åbningstiderne kan ses på www.lollandbib.dk).

Efter en lang periode med nedlukning og nødbetjening forventes der stort rykind, og derfor opfordrer Borgerservice til, at borgere, der ikke har presserende behov, venter med at bestille tid, til det er nødvendigt.

Borgmester Holger Schou Rasmussen glæder sig til genåbningen.

“Det er rigtigt positivt, at vi har sygdommen så meget under kontrol, at vores tilbagevenden til hverdagen kan fortsætte. På bundlinjen er det kommunens borgere, som vi er sat i verden for, og derfor har det en særlig betydning, at netop borgerservice igen kan slå dørene op”, siger Holger Schou Rasmussen.

“Lolland Kommune har selvfølgelig hele tiden været åben. Det gælder også Borgerservice, hvor betjeningen er sket via telefon, mail og i særlige situationer personligt. Men det er klart, at dialogen og dermed kommunens service til borgerne bliver meget bedre, når vi kan mødes ansigt til ansigt. Det gælder for medarbejderne i Borgerservice, ligesom det gælder for kommunens andre ansatte. Derfor glæder jeg mig også til, at det administrative personale fra næste uge igen må møde ind på deres arbejdspladser i kommunen”, siger Holger Schou Rasmussen.

Genåbning af administrationen

Justitsministeriet har givet grønt lys for, at administrationen i den offentlige sektor øst for Storebælt kan møde ind på deres arbejdspladser fra næste uge efter indtil nu at have arbejdet hjemmefra i videst mulige omfang. Tilbagevenden til arbejdspladsen vil ske under hensyn til de sundhedsmæssige retningslinjer, så smittespredning forhindres.

Præcis hvordan og hvornår de forskelle dele af det administrative personale kan vende tilbage planlægges i disse dage. Indtil det er på plads, gælder det for de ansatte i organisationen, der arbejder hjemmefra, at de skal blive ved med det, indtil de hører andet fra deres leder.

COVID-19 smitte i Lolland Kommune

Den kontrollerede genåbning i Lolland Kommune sker på baggrund af et stabilt antal smittede i kommunen. Der er 87 registrerede smittede i Lolland Kommune. Der er heller ikke i denne uge kommet nye registrerede COVID-19 smittede borgere til, og der er fortsat ikke længere borgere fra Lolland Kommune, som er indlagt med COVID-19.

Kontakt:

Borgmester Holger Schou Rasmussen tlf.: 23 24 91 80

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/borgerservice-i-nakskov-og-maribo-genabner-i-naeste-uge?releaseId=13594936

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu