ANNONCE

PRM / Borgmestre: Udligningsaftale skaber solidt fundament for kernevelfærd

5. maj 2020 15:36 | Af: Ritzau Info
 

I landdistriktskommunerne Guldborgsund, Varde og Læsø er der generelt stor tilfredshed med den aftale, som regeringen, Venstre, SF, Radikale Venstre og Alternativet tirsdag er nået til enighed om.

Pressemeddelelse fra Landdistrikternes Fællesråd

På borgmesterkontorerne rundt om i Landdistrikternes Fællesråds medlemskommuner er der flere steder glæde at spore efter læsning af aftalen om et nyt udligningssystem.

– I mine øjne er dagens bedste nyhed, at vi nu er en række kommuner, der får chancen for at give vores borgere en service på niveau med andre kommuner. Det er netop udligningsordningens formål at sikre et nogenlunde ens serviceniveau, uanset hvor i landet, man bor. Det får vi med dette forlig, og derfor er vi naturligvis godt tilfredse med den aftale, som et bredt flertal står bag, siger John Brædder (G), borgmester i Guldborgsund Kommune.

Fra det vestjyske er der også rosende ord til aftalen.

– Inden forhandlingerne om en ny udligningsreform havde vi det krav, at den kommunale udligning skulle gøres forståelig, forudsigelig og retfærdig. Det synes jeg, partierne bag aftalen er lykkedes med. Den ubalance, der har været i Danmark – hvor det for et stort antal kommuner har været næsten umulig at finansiere den velværd, der i andre kommuner har været normal – er nu kommet i bedre balance, siger Erik Buhl (V), borgmester i Varde Kommune.

Også på Læsø er der glæde at spore over den nye aftale, som skaber et bedre fundament under kommunens økonomi.

– Vi er rigtig glade for, at øernes tilskud er hævet fra 10 mio. kr. til 20 mio. kr. og permanentgjort. Det betyder, at vores kommune overlever, hvilket er altafgørende for os, siger ø.kommunens borgmester Karsten Nielsen (DF).

Aftalen om en ny udligningsreform blev præsenteret tirsdag i Finansministeriet.

Kontakt:

Eva Østergaard, kommunikations- og pressekonsulent i Landdistrikternes Fællesråd, tlf. 53 85 01 36, mail: eoe@landdistrikterne.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/borgmestre-udligningsaftale-skaber-solidt-fundament-for-kernevelfaerd?releaseId=13592842

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu