PRM / Bornholmernes forbrug boomer i sommervejret: Renoverer huset i stedet for at rejse

10. juli 2018 12:55 | Af: Ritzau Info
 

Godt sommervejr sætter gang i økonomien på solskinsøen. Ny analyse fra sammenligningsportalen Fair-laan.dk viser, at bornholmerne er en af de egne i Danmark, der låner de største beløb, når vejret bliver varmere.

Pressemeddelelse fra Lead Supply

Bornholmerne låner både flere og større beløb, når vejret bliver varmt, end når det er koldt. Det viser en ny låneanalyse fra sammenligningsportalen Fair-laan.dk, der finder markedets billigste forbrugslån til tusindvis af forbrugere om måneden. Portalen har gennemgået 3224 lån og sammenlignet den varme og solrige periode fra 16. april til 16. maj med den koldere periode fra 15. marts til 15. april.

Resultatet viser en tydelig forskel; bornholmerne ansøgte om højere lån i den varme periode. Faktisk steg antallet af ansøgninger om store lånebeløb på over 100.000 kroner med hele 47,7 procent.

– Stigningen i bornholmernes låneaktivitet er meget markante. Bornholm er et af de steder i landet, hvor flest har ansøgt om de store lånebeløb, kun overgået af nordjyder og vestsjællændere, fortæller Andreas Linde, der er CEO i Fair-laan.dk.

Renoverer huset i stedet for at rejse

Tallene fra Fair-laan.dk viser desuden, at bornholmerne er særligt vilde efter at låne penge til renovering af huset, mens ferierne sydpå nedprioriteres. Antallet af ansøgninger om lån til rejser styrtdykkede med 28,5 procent i den varme periode, og samtidigt øgedes lånene til husrenovering med 21,3 procent.

– Fremgangen i lån til renovering har en tæt forbindelse til stigningen i de større lånebeløb. Generelt må det siges at være godkendt økonomisk adfærd, at man udover at spare på rejsekontoen også investerer en del af de lånte penge i renovering, som typisk øger værdien af ens ejendom, siger Andreas Linde.

Godt vejr betyder højt forbrug

Bornholmernes lån til ren shopping steg ligeledes i den varme periode. Helt nøjagtigt med 13,5 procent. Ifølge privatpraktiserende psykolog Jon Glud Kloster, er vi langt mere påvirkelige af vejret, end vi selv tror:

– Humøret og vejret hænger uløseligt sammen. Det er mest udtalt i forhold til vinterdepressioner, men sammenhængen fungerer begge veje, og godt vejr gør os glade. Samtidig er forbrugeradfærd tæt koblet sammen med vores sindsstemning. Vi køber simpelthen mere, og risikovilligheden stiger, når vi er glade. Vi har en forestilling om, at vi handler rationelt, men faktum er, at vores beslutninger bliver påvirket af meget andet end vores fornuft. Adfærdspsykologisk er vi superpåvirkelige: Vejret gør os opstemte, og livet føles nemmere, selvom den eneste reelle forskel er, at temperaturen stiger, forklarer Jon Glud Kloster.

Han påpeger, at sommerhalvårets glade stemning også mærkes hos praktiserende psykologer, som har færre konsultationer i de lyse måneder.

Kontakt:

Andreas Linde
CEO, Fair-laan.dk
(+45) 29 70 45 70

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bornholmernes-forbrug-boomer-i-sommervejret-renoverer-huset-i-stedet-for-at-rejse?releaseId=13180382

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu