PRM / Bred aftale er til gavn for forbrugerne

21. april 2017 11:13 | Af: Ritzau Info
 

Den netop vedtagne pesticidstrategi er godt nyt for de danske forbrugere, der også i fremtiden vil være sikre på, at kunne købe danske fødevarer i topkvalitet.

Pressemeddelelse fra L&F

Med indgåelsen af den brede aftale om en ny pesticidstrategi, bliver det ikke længere muligt at sprøjte såkaldte konsumafgrøder, det kan være afgrøder som fx havre, med glyphosat før høst. Det er godt nyt for forbrugerne.

– Vi har i arbejdet med pesticidaftalen lyttet til forbrugernes bekymringer. Det er fuldstændig afgørende for dansk landbrug, at forbrugerne kan stole på de fødevarer, de køber. Det har de også kunnet før aftalen, men aftalen slår med syvtommersøm fast, at dansk landbrug har en styrkeposition på verdensmarkedet, når det kommer til fødevaresikkerhed, siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer.

Aftalen er også god for danske landmænd, der nu får nogle klare rammevilkår at arbejde indenfor. Landbruget har længe kæmpe for at få adgang til flere midler, for at kunne bruge de rigtige midler, hvilket i sidste ende fører til et mindre brug.

– Landbruget har brug for nogle klare rammer, så vi ved, hvilke vilkår, vi skal konkurrere på. Denne aftale er derfor god for både landmænd og forbrugere, fordi den sikrer forbrugerne og skaber ordentlige arbejdsvilkår for landmændene. Vi vil med flere midler bruge mindre, det er godt for både lanmændene og miljøet, siger Karen Hækkerup.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her:
https://via.ritzau.dk/release?releaseId=10388698

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu