ANNONCE

PRM / Brød, Bog og Bio i Næstved

27. februar 2020 10:00 | Af: Ritzau Info
 

Mandag den 30. marts fra kl. 17.15-ca. 21.00 inviterer Nordisk Film Biografer Næstved og Næstved Bibliotek til en spændende kulturel aften i biografen på Fabriksvej 1 i Næstved. Vi starter med at høre om bogen Pigebørn skrevet af Louisa May Alcott over en kop kaffe/te, før vi ser filmen Little Women. Bagefter spiser vi en let anretning i biografens lounge, mens vi taler om filmen.

Pressemeddelelse fra Næstved Bibliotek og Borgerservice

“Brød, Bog og Bio”, som startede i foråret 2019 i Næstved, er et samarbejde mellem Næstved Bibliotek og Nordisk Film Biograf. Denne gang skal vi se filmen, Little Women med Saoirse Ronan, Emma Watson, Florence Pugh og Eliza Scanlen i rollerne som Jo, Meg, Amy og Beth March. Timothee Chalamet er deres nabo Laurie. Og Meryl Streep spiller rollen som Tante March.

En ægte klassiker
Little Women (Pigebørn) af Louisa May Alcott, som første gang udkom i 1868, er blevet genudgivet flere gange, senest i 2019. Bogen handler om fire søstre, som lever under den amerikanske borgerkrig. I nabohuset bor den jævnaldrende Timothee. Vi følger de fem unge over et år. Bogen skildrer et tidsbillede med hyppige moraler og er en klassiker fra en forfatter, der demonstrerede en tidlig feminisme.

Om at leve livet på sin egen måde
Little Women er en amerikansk drama-film instrueret af Greta Gerwig, som baserer sig både på den klassiske roman af samme navn (på dansk: Pigebørn) og andre værker af Louisa May Alcott. Gerwigs versionaf den elskede fortælling om March-søstrene, der bl.a. var Oscar-nomineret i år, er både tidløs og nutidig. Det er historien om fire unge kvinder, der hver især er fast besluttede på at leve livet på deres egen måde. Romanen er blevet omdannet til film hele seks gange, senest udkom 1994-versionen med bl.a. Susan Sarandon.

Find bogen på eReolen

Da vi kun kan skaffe et begrænset antal eksemplarer af bogen, har vi valgt at henvise til eReolen, hvor du kan streame eller downloade e-bøger og lydbøger. eReolen findes også som app, så du kan have bøgerne på din telefon eller tablet. Er du ikke oprettet som låner, kan du nemt blive det.

Gå ind på www.naesbib.dk og vælg E-materialer. Gå ind på eReolen og vælg Se online. Log ind med CPR-nummer og din 4-cifrede pinkode til biblioteket samt vælg bibliotek (Næstved). Her kan du søge på titlen. Herefter kan du vælge, om det skal være som e-bog eller lydbog og downloade den. Du har bogen 1 måned, herefter forsvinder den. Har du spørgsmål kan du henvende dig på biblioteket.

Aftenens program i biografen:

Fra kl. 17.15-17.30 – velkomst i loungen – oplæg om bogen bag filmen over en kop kaffe/ te og en småkage.

Fra kl. 17.45-ca. 19.50 – vi ser filmen Little Women

Fra kl. 20.00-ca. 21.00 – vi spiser i loungen, mens vi taler om filmen
Menu: En let anretning
Drikkevarer: der er kildevand på bordene. Ekstra drikkevarer kan købes.
Samlet pris for kaffe, spisning og biograf: 200 kr. Prisen er baseret på tilmelding før arrangementet. Billetter købt over nettet kan vises via tilsendt mail eller billet i NFB’s app.

Billetter købes på: https://www.nfbio.dk/biografer/næstved/news/22604
Sidste frist for tilmelding: onsdag den 25. marts

Info om arrangementet:
Vibeke Sølling, bibliotekar, Næstved Bibliotek på telefon: 55 88 41 23 eller e-mail: visje@naestved.dk
Thomas Damholt, webmaster, Næstved Bibliotek på telefon: 55 88 41 41 eller e-mail: tdjen@naestved.dk

Kontakt:

Bibliotekar Vibeke Sølling tlf.: 5588 4123 email: visje@naestved.dk

Webmaster og bibliotekar Thomas Damholt tlf.: 55884141 email: tdjen@naestved.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/brod-bog-og-bio-i-naestved?releaseId=13588877

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu