PRM / Budgetforlig indgået i Ishøj

3. oktober 2018 13:54 | Af: Ritzau Info
 

Et flertal i Ishøj Byråd bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti og Venstre er nået til enighed om et forlig for næste års budget

Pressemeddelelse fra Ishøj Kommune

Enhedslisten og SF har valgt at stå udenfor dette års budget. Forligspartierne, Socialdemokratiet, DF og Venstre, udgør et flertal på 16 ud af 19 medlemmer af Ishøj Byråd.

De tre partier er blandt andet blevet enige om at droppe nogle af besparelserne fra kommunens sparekatalog. Dermed får madordningen i børnehaverne lov at bestå, der bliver ikke sparet på vedligehold af bygninger og besparelsen på plejehjem bliver halveret. Alt i alt er der fjernet for cirka fem millioner kroner af de foreslåede besparelser.

“Hele udligningsdiskussionen, hvor vi stod til at miste et tocifret millionbeløb i tilskud, endte heldigvis godt for Ishøjs vedkommende. Vi beholdte vores penge og fik oven i hatten mere end forventet i det årlige tilskud til vanskeligt stillede kommuner i hovedstadsområdet. Så alt i alt kan vi være meget godt tilfredse og glæde os over, at det blev muligt at droppe den store besparelse på 3,5 millioner kroner på madordningen i børnehaverne. Det er selvfølgelig ærgerligt, at Enhedslisten og SF ikke vil være med i år, men det har ikke afholdt os andre fra at lave et fremragende budgetforlig,” siger Ishøjs borgmester Ole Bjørstorp.

Gratis morgendukkert for pensionister

Det er især nye gratis tilbud i svømmehallen, der har fået Dansk Folkeparti til at gå med i budgetforliget. Det fortæller Poul Jørgensen, der repræsenterer den ene af partiets to pladser i byrådet.

“I DF er vi tilfredse med, at besparelsen på madordningen i børnehaverne allerede var taget af bordet, da vi gik ind til forhandlingerne. Og så glæder vi os over, at Ishøj fortsat vil være en af de bedste kommuner at blive gammel i. Flertallet er gået med til at tilføre i alt 240.000 kroner til budgettet, så det fra næste år vil være gratis for pensionister og førtidspensionister, der bor i Ishøj, at benytte Ishøj Svømmehal før klokken 10. Derudover bliver det gratis for familier fra Ishøj at gå til babysvømning den første gang,” siger Poul Jørgensen fra DF.

I Venstre fremhæver Lennart Hartmann Nielsen særligt to punkter fra budgetforliget som afgørende for, at Venstre kunne skrive under på forligsteksten. Det ene handler om den besparelse, forligspartierne har besluttet at gennemføre på tilbuddene til de tosprogede børn, hvor sprogvurdering og -stimulering nu overgår til daginstitutionerne.

“Besparelsen må ikke give os yderligere integrationsudfordringer og lade vores børn og unge i stikken. Derfor får vi udarbejdet et notat om, hvad der fremadrettet vil være af særlige tilbud for tosprogede børn og får kigget på, om der kan spares ved at løse opgaverne smartere. Til alle opgaver er der afsat 240.000 kroner, og vi vil foretage en løbende analyse af effekten. Det er også et væsentligt punkt i forliget, at vi får undersøgt, om vi kan finde langtidsbesparelser på Ishøj Kulturcafé/biblioteksområdet,” siger Lennart Hartmann Nielsen fra Venstre, der sidder med tre mandater i byrådet.

Budgettet blev vedtaget på byrådsmødet den 2. oktober.

Kontakt:

Ole Bjørstorp, Ishøjs borgmester, tlf. 51 20 35 11 eller obj@ishoj.dk
Poul Rikardt Jørgensen, gruppeformand for DF i Ishøj Byråd, tlf. 30 35 80 33 eller poj@ishoj.dk
Lennart Hartmann Nielsen, gruppeformand for Venstre i Ishøj Byråd, tlf. 31 54 10 03 eller lhn@ishoj.dk

 

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/budgetforlig-indgaet-i-ishoj?releaseId=13561618

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu