ANNONCE

PRM / Bygge- og anlægsvirksomhederne i Nordjylland får ny formand

27. oktober 2020 08:58 | Af: Ritzau Info
 

Henrik Holm stopper som formand for DI Dansk Byggeri Nordjylland efter tre år på posten. Fremover skal Michael Jørgensen fra virksomheden NCO Byg A/S i Aars stå i spidsen for de lokale bygge- og anlægsvirksomheder i Nordjylland.

Pressemeddelelse fra DI – Dansk Byggeri

Efter tre år giver Henrik Holm nu formandsposten for DI Dansk Byggeri Nordjylland videre til Michael Jørgensen, der til daglig driver virksomheden NCO Byg A/S i Aars.

– Henrik har gjort et stort stykke arbejde i forhold til at sikre en god dialog mellem de nordjyske kommuner og de lokale virksomheder. Det har dannet grundlag for et samarbejde, hvor både små og store udfordringer bliver taget op. Det har helt generelt betydet en mere erhvervsvenlig tilgang til alt fra sagsbehandling af byggetilladelser til fokus på at flere unge skal tage en erhvervsuddannelse. Derfor vil jeg på vegne af virksomhederne gerne sige tak for indsatsen. Jeg vil gøre mit bedste for at videreføre det gode arbejde, siger den nye formand for DI Dansk Byggeri Nordjylland Michael Jørgensen.

Michael Jørgensen har gennem flere år siddet i bestyrelsen for DI Dansk Byggeri Nordjylland, og nu skal han så stå i spidsen for 576 bygge- og anlægsvirksomheder i Nordjylland.

– Vi skal fortsætte med at arbejde for at vores nordjyske kommuner bliver endnu mere erhvervsvenlige, så vores virksomheder får de bedste muligheder for at skabe vækst og arbejdspladser i lokalområdet. Det er ikke blevet mindre aktuelt af coronakrisen, tværtimod er der brug for at sikre, at så mange virksomheder og arbejdspladser kommer bedst muligt gennem krisen. Samtidig skal vi have endnu flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse og sikre praktikpladser til alle, der vælger en fremtid i byggebranchen. Den grønne dagsorden kommer også til at fylde en del. Både kommunerne og private boligejere skal i højere grad energirenovere og bygge grønt og bæredygtigt, siger Michael Jørgensen.

Den nu afgående formand Henrik Holm stopper ikke sit erhvervspolitiske arbejde, men han fortsætter i bestyrelsen for DI Dansk Byggeri Nordjylland. Ud over formandsskifte blev fire nye medlemmer valgt ind i bestyrelsen for DI Dansk Byggeri Nordjylland. Det drejer sig om Richardt Thomsen fra Erhvervsbyg A/S i Brønderslev, Michael Ræbild Lund fra Michael Lund A/S i Aalborg, Heinrich Henriksen fra Tingstrup Murerforretning i Thisted og Bjørn Christensen fra NCC Danmark A/S i Aalborg.

Kontakt:

Ny formand for DI Dansk Byggeri Nordjylland Michael Jørgensen, telefon 2124 3455
Pressekonsulent i DI Anette Sørensen, telefon 3036 0265

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bygge–og-anlaegsvirksomhederne-i-nordjylland-far-ny-formand?releaseId=13603134

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu