ANNONCE

PRM / Bygge- og anlægsvirksomhederne i Nordjylland får ny formand

27. oktober 2020 08:58 | Af: Ritzau Info
 

Henrik Holm stopper som formand for DI Dansk Byggeri Nordjylland efter tre år på posten. Fremover skal Michael Jørgensen fra virksomheden NCO Byg A/S i Aars stå i spidsen for de lokale bygge- og anlægsvirksomheder i Nordjylland.

Pressemeddelelse fra DI – Dansk Byggeri

Efter tre år giver Henrik Holm nu formandsposten for DI Dansk Byggeri Nordjylland videre til Michael Jørgensen, der til daglig driver virksomheden NCO Byg A/S i Aars.

– Henrik har gjort et stort stykke arbejde i forhold til at sikre en god dialog mellem de nordjyske kommuner og de lokale virksomheder. Det har dannet grundlag for et samarbejde, hvor både små og store udfordringer bliver taget op. Det har helt generelt betydet en mere erhvervsvenlig tilgang til alt fra sagsbehandling af byggetilladelser til fokus på at flere unge skal tage en erhvervsuddannelse. Derfor vil jeg på vegne af virksomhederne gerne sige tak for indsatsen. Jeg vil gøre mit bedste for at videreføre det gode arbejde, siger den nye formand for DI Dansk Byggeri Nordjylland Michael Jørgensen.

Michael Jørgensen har gennem flere år siddet i bestyrelsen for DI Dansk Byggeri Nordjylland, og nu skal han så stå i spidsen for 576 bygge- og anlægsvirksomheder i Nordjylland.

– Vi skal fortsætte med at arbejde for at vores nordjyske kommuner bliver endnu mere erhvervsvenlige, så vores virksomheder får de bedste muligheder for at skabe vækst og arbejdspladser i lokalområdet. Det er ikke blevet mindre aktuelt af coronakrisen, tværtimod er der brug for at sikre, at så mange virksomheder og arbejdspladser kommer bedst muligt gennem krisen. Samtidig skal vi have endnu flere unge til at vælge en erhvervsuddannelse og sikre praktikpladser til alle, der vælger en fremtid i byggebranchen. Den grønne dagsorden kommer også til at fylde en del. Både kommunerne og private boligejere skal i højere grad energirenovere og bygge grønt og bæredygtigt, siger Michael Jørgensen.

Den nu afgående formand Henrik Holm stopper ikke sit erhvervspolitiske arbejde, men han fortsætter i bestyrelsen for DI Dansk Byggeri Nordjylland. Ud over formandsskifte blev fire nye medlemmer valgt ind i bestyrelsen for DI Dansk Byggeri Nordjylland. Det drejer sig om Richardt Thomsen fra Erhvervsbyg A/S i Brønderslev, Michael Ræbild Lund fra Michael Lund A/S i Aalborg, Heinrich Henriksen fra Tingstrup Murerforretning i Thisted og Bjørn Christensen fra NCC Danmark A/S i Aalborg.

Kontakt:

Ny formand for DI Dansk Byggeri Nordjylland Michael Jørgensen, telefon 2124 3455
Pressekonsulent i DI Anette Sørensen, telefon 3036 0265

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/bygge–og-anlaegsvirksomhederne-i-nordjylland-far-ny-formand?releaseId=13603134

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

Mange af disse har at gøre med at få rengjort forskellige dele af huset eller renset dine køkkenmaskiner og hårde hvidevare. Det kan være svært at huske det hele, særligt de ting, som ikke ligefrem er synlige i hverdagen. I det følgende kan du derfor læse om tre ting, som mange boligejere glemmer at få rengjort, netop fordi det ikke er nemt at se, at de behøver rensning, før det potentielt er for sent.

Emhætten

Emhætten er noget mange glemmer at få renset. Nærmere bestemt er det emhættefiltret, der kræver rengørng en gang imellem. Du behøver ikke at gøre andet end at tage filtret ud og rense det med varmt vand eller give det en tur i opvaskemaskinen. Det er nemt, men alligevel noget man ofte glemmer, fordi filtret ikke er til at se medmindre, du stikker hovedet ind under emhætten. Det kan dog ende med, at der går mug i filtret, hvilket i værste tilfælde kan være sundhedsskadeligt eller brandfarligt. Kommer det så vidt, bliver hele emhætten ofte nødt til at blive skiftet. Derudover kan et beskidt filter resulterer i, at der drypper uhygiejniske væsker fra emhætten ned i den mad, du er ved at lave. Det er altså en god idé at få det renset regelmæssigt.

Tagrender

En anden ting som husejere ofte glemmer, er at få renset tagrenden, fordi det ikke er nemt at se, hvor beskidt den er uden at kravle op på en stige. Her ophobes grannåle, blade, mos og andet skidt over tid. Hvis det ikke renses jævnligt, kan det resulterer i, at regnvand og smeltevand ikke frit kan løbe gennem tagrenden, hvilket i værste fald kan skade husets sokkel. Du kan forsøge dig med at rense tagrenden selv, men hvis du ikke har evnerne, tiden eller udstyret til dette, er den bedste løsning oftest at bestille professionelle til at foretage tagrenderens. På den måde sikrer du dig det bedste og hurtigste resultat.

Vaskemaskinen

Det virker ikke altid logisk at skulle vaske sin vaskemaskine – den køre jo hele tiden vaskeprogrammer med sæbe. Og som regel ser vaskemaskinen da heller ikke beskidt ud. Alligevel er det vigtigt at få den regelmæssigt rengjort for at undgå lugtgener og forlænge maskinen levetid. En god måde at holde den ren på er en gang imellem at køre et program uden tøj ved høj temperatur. På den måde dræber du de bakterier, som helt naturligt sætter sig i maskinen fra de beskidte tøj. Derudover er det en god ide at vaske både sæbeskuffen og rummet som den sidder i. Skuffen kan som regel tages helt ud og vaskes med varmt vand. På den måde undgår du at maskinens sæbeslange tilstoppes. Sidst men ikke mindst, skal du huske at afkalke din vaskemaskine en gang imellem afhængig af hårdheden af dit vand. Afkalkningen kan nemt klares ved at at putte citronsyre i tromlen og køre et program på 60 eller 95 grader.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu