ANNONCE

PRM / Byggeriet af Kampsportens Hus i NV sætter i gang

20. august 2020 09:26 | Af: Ritzau Info
 

Åbningen af metrostationen på Nørrebro Station sidste år satte skub i udviklingen af bydelen omkring stationen. Med Kampsportens Hus får området endnu et løft og et vigtigt samlingspunkt for børn, unge og lokalområdet. 1. spadestik på byggeriet mandag 24. august

Pressemeddelelse fra Københavns Kommune Økonomiforvaltningen

Bydelen omkring Nørrebro Station har længe været nedslidt og trængt til et løft. Derfor lancerede overborgmester Frank Jensen (S) sidste år et udspil til at udvikle og genrejse området, så det bliver et trygt, grønt og pulserende centrum på Nørrebro.

Nu tages første spadestik på Kampsportens Hus, der skal huse trænings- og kampsportsaktiviteter for børn, unge, lokalområdet og københavnere. Samtidig bliver huset en vigtig nerve i udviklingen af stationsområdet til et attraktivt kvarter og mødested.

Husets arkitektur er gennemtænkt, så det med sine 3.000 m2 indenfor og et udeareal på 2.000 m2 giver masser af plads til både kampsport, bevægelse, leg og samvær.

“Kampsportens Hus skaber ikke alene en fantastisk ramme om kampsporten i København, men bliver også et vigtigt samlingssted for livet omkring Nørrebro Station. Det er sammen med løftet af Nørrebro Stationsområdet, Lyngsies Plads og metrostationen med til at udvikle hele området og skabe et nyt, trygt og attraktivt miljø på Nørrebro til glæde for børn, unge og københavnere”, siger overborgmester Frank Jensen (S).

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å) glæder sig også over, at første spadestik bliver taget:

“Kampsport er en af de mest efterspurgte idrætter på Nørrebro, og der har længe været mangel på faciliteter til disse sportsgrene. Kampsportens Hus har et solidt anker i de lokale kampsportsforeninger, der har fat i børn og unge med forskellige aldre og baggrunde. Kampsportens Hus skal være et nyt samlingspunkt på Nørrebro, der skaber nye rammer og muligheder for kampsport, leg og bevægelse,” siger kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Å).

Overborgmester Frank Jensen, Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde samt formanden for Nørrebro Taekwondo Klub, Søren Herlev Jørgensen, deltager og holder tale ved første spadestik.

Kampsportens Hus forventes at stå færdigt medio 2022.

Kontakt

Yderligere information samt kontakt til overborgmester Frank Jensen via kommunikationskonsulent Anette Amalie Juhl Lindschouw, tlf. 26 13 65 49.

Kontakt til Kultur- og fritidsborgmester Francisca Rosenkilde via pressekonsulent Morten Vikær Hansen, tlf. 24 87 91 88.

Tid og sted

  • 1. spadestik på Kampsportens Hus, Lygten 1, 2400 København NV
  • Mandag 24. august 2020 kl. 11.-11.30. Pressen er velkommen.

Fakta

  • Projektet har en samlet anlægssum på 104,5 mio. kr., hvoraf Den A.P. Møllerske Støttefond bidrager med 30 mio. kr., Lokale og Anlægsfonden med 10 mio. kr. og Nordea-fonden med 10 mio.kr. Københavns Kommune finansierer det resterende beløb og udgifter til husets drift.
  • Kampsportens Hus bliver med sine 3000 m2 centrum for kampsport, bevægelse og leg med 2000 m2 udeareal.
  • Kampsportens Hus skal være et åbent og inviterende hus, der er et fyrtårn for kampsporten og et samlingssted for lokalsamfundet.
  • Ud over kampsportsforeninger er det sigtet, at bl.a. aftenskoler, skoler, daginstitutioner og børnefamilier kan benytte huset i dagtimerne.
  • Kampsportens Hus bygges af entreprenørvirksomheden Einar Kornerup. Arkitektfirmaet Entasis har tegnet huset.
  • Kampsportens Hus forventes at være færdigt og klar til brug medio 2022.


Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/byggeriet-af-kampsportens-hus-i-nv-saetter-i-gang?releaseId=13598167

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu