ANNONCE

PRM / Byggetravlhed: Kranleverandør firedobler lejeflåden på to år

17. oktober 2018 08:00 | Af: Ritzau Info
 

Krøll Cranes A/S leverer tårnkranløsninger til blandt andet byggebranchen, og hos virksomheden i Lynge mærker de en helt særlig efterspørgsel på byggekraner. På to år er antallet af aktive lejekraner næsten firedoblet til cirka 50.

Pressemeddelelse fra Krøll Cranes A/S

De fleste har lagt mærke til de mange kraner, der er en fast del af bybilledet i landets store og mellemstore byer. Og der er da også meget travlt i byggeriet lige nu. Det kan de skrive under på hos landets eneste kranproducent, Krøll Cranes A/S, der producerer i Lynge på Sjælland.

– Vi har udvidet antallet af lejekraner eksplosivt de seneste to år. I 2016 havde vi 13 lejekraner til det danske marked, mens det i dag næsten er 50. Der er med andre ord rigtig mange byggeprojekter i gang rundt i landet, hvor der er behov for kranassistance. Efterspørgslen er naturligvis stor i især de fire store byer, men også de mellemstore provinsbyer bygger på livet løs i højden, fortæller Johnny Uglebjerg, der er udlejningschef hos Krøll Cranes A/S.

Entreprenører lejer tårnkraner

Selv om det umiddelbart kan virke fristende for entreprenører selv at stå for køb og håndtering af kraner til konstruktioner, er det stort set kun lejekraner, der står rundt om på byggepladserne i Danmark. Ifølge Johnny Uglebjerg skyldes det primært, at entreprenørerne fokuserer på det, de er gode til, nemlig at bygge.

– Samtidig er opsætningen og resten af håndteringen vanskelig og omkostningstung, og netop dér kan vi løfte opgaven meget mere effektivt på grund af erfaring og kompetencer, forklarer udlejningschefen.

Nordbro i 100 meter

Et af de mange projekter, som Krøll Cranes har leveret tårnkranløsninger til, er højhusbyggeriet Nordbro i Københavns Nordvestkvarter med en bygningshøjde på 100 meter, der rummer ungdomsboliger.

Krøll Cranes leverede en optimal løsning i tæt dialog med entreprenørerne. Det blev tre kraner, hvoraf to var K430F opstillet fritstående i 98 og 110 meters kroghøjde. Dette betyder, at fastgørelser af krantårnet til konstruktionen ikke er nødvendig, og det er en mere sikker og økonomisk løsning for entreprenørerne.

Ud over udlejning af tårnkraner i Danmark har Krøll Cranes også aktiviteter i andre lande. Blandt andet har de kraner i over 40 lande på globalt plan, og samlet har firmaet produceret over 5000 tårnkraner på tværs af deres produktkategorier, der udover byggebranchen også leverer tårnkraner til forskellige industrier såsom skibsværfter, opstilling af vindmøller, men også til store infrastrukturprojekter såsom broer og lignende.

Kontakt:

Pressekontakt Dennis Christensen tlf.: 61677464 email: Dch@epicent.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/byggetravlhed-kranleverandor-firedobler-lejefladen-pa-to-ar?releaseId=13561029

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu