ANNONCE

PRM / Byrådet vil have flere unge til at bo, leve og uddanne sig i Furesø Kommune

27. februar 2020 12:57 | Af: Ritzau Info
 

Det er et byråd med fremtidsbrillerne på, der har vedtaget 8 mål for, hvordan Furesø Kommune skal udvikle sig frem mod år 2030. Målene skal være med til at fastholde, at Furesø om 10 år fortsat er en attraktiv kommune at bo og leve i.

Pressemeddelelse fra Furesø Kommune

Det var med budgettet for 2019-20, at byrådet besluttede, at de ville se lidt længere ud i fremtiden, for at de kunne sætte en tydelig dagsorden for de kommende års udvikling af Furesø Kommune.

Det er nu mundet ud i 8 mål, der sætter flere ord på fremtidens kommune end Furesø-visionen fra 2014 og de to udvalgte verdensmål fra FN gør. Borgmester Ole Bondo Christensen (A) er godt tilfreds med, at målene er vedtaget og lægger vægt på, at der ligger nogle klare valg for fremtidens kommune i målene.

“Med målene sætter vi en klar retning for den videre udvikling af kommunen. Fx vil vi gerne i højere grad kunne tiltrække flere unge til kommunen, end vi gør nu. Det stiller i de kommende år store krav til boliger, uddannelser og ungemiljø. Samtidig vil vi arbejde endnu tydeligere for et bedre klima sammen med borgere og erhvervsliv. Vi skal have sat turbo på klimaindsatsen, hvis vi skal lykkes med at sikre mindre CO2-udledning”, udtaler Ole Bondo Christensen.

Udover unge og klima sætter målene blandt andet retning for arbejdet med de udsatte grupper, børnefamilierne, de ældre samt samarbejdet med foreningsliv og erhvervsliv.

Lars Carstensen (C), der er viceborgmester og formand for Udvalget for digitalisering og innovation, ser nu frem til, at de 8 mål skal konkretiseres i samarbejde med borgerne.

“Vi har fra byrådets side ønsket at sætte en politisk retning for fremtidens Furesø – det er det vi er valgt til, men det er klart, at vi ikke kan gøre det alene, når målene skal ud at leve. Derfor ser jeg nu frem til, at vi får borgerne på banen i de kommende måneder, hvor vi skal blive klogere på, hvordan vi kan sikre, at vi også succesfuldt når målene, når vi om 10 år står i 2030”, fortæller Lars Carstensen.

Byrådet forventer, at arbejdet med at konkretisere 2030-målene i de første handlingspunkter er endeligt klar inden sommerferien.

Kontakt:

Ole Bondo Christensen (A), borgmester, tlf.: 7216 5200
Lars Carstensen (C), viceborgmester og formand for Udvalget for digitalisering og innovation, tlf.: 7216 3997
Steen Vinderslev, kommunaldirektør, tlf.: 7216 5100

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/byradet-vil-have-flere-unge-til-at-bo-leve-og-uddanne-sig-i-fureso-kommune?releaseId=13588964

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu