ANNONCE

PRM / Clever sætter strøm til Sydjylland: Vi vil etablere omkring 500 offentlige ladepunkter til elbilisterne i det sønderjyske

28. oktober 2020 09:05 | Af: Ritzau Info
 

Ladeoperatøren Clever har meldt ud, at de inden udgangen af 2025 vil etablere flere end 10.000 nye, offentlige ladepunkter i hele landet. Omkring 500 af dem bliver placeret i Sydjylland, hvor de nye offentlige lademuligheder skal supplere hjemmeopladningen, der udgør rygraden i ladenetværket.

Pressemeddelelse fra Clever

Der skal gode, offentlige lademuligheder til, hvis sønderjyderne skal tage elbilen til sig. Det er meldingen fra Danmarks største ladeoperatør, Clever, der vil etablere omkring 500 nye, offentlige ladepunkter i Sydjylland inden udgangen af 2025. De nye, sønderjyske ladepunkter er en del af en større landsdækkende plan fra Clever, der betyder, at der over de næste fem år vil blive etableret flere end 10.000 nye, offentlige ladepunkter i hele landet.

“Det skal være nemt for sønderjyderne at vælge elbilen. Her spiller lademulighederne en vigtig rolle, og derfor er vi rigtig glade for nu at kunne fortælle, at vi kommer til at styrke det åbne offentlige ladenetværk gevaldigt over de kommende fem år,” siger Clevers direktør, Casper Kirketerp-Møller.

Udmeldingen kommer samtidig med, at politikerne på Christiansborg i øjeblikket forhandler om fremtiden for elbiler i Danmark. Her har der været bekymring for, om lademulighederne kan følge med, når antallet af elbiler de kommende år kommer til at vokse markant.

“Vi melder planerne ud nu for at sige, at markedet er klar til at trække læsset, når det kommer til ladeinfrastrukturen. Det gælder også for Sydjylland. Hvis politikerne fokuserer på at holde prisen på elbiler og opladning nede på et attraktivt niveau, så skal markedet nok sørge for, at danskerne har nemt ved at lade deres elbiler op,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Hjemmeopladning er en vigtig del af løsningen i Sydjylland

Med planerne om cirka 500 nye, offentlige ladepunkter i Sydjylland vil der være mere end tre gange så mange ladepunkter i området ved udgangen af 2025 sammenlignet med i dag. For de sønderjyske elbilister, der bruger mange timer på vejene, er de nye offentlige ladepunkter vigtige, fordi de gør det nemt at lade op på farten. Alligevel er de offentlige ladepunkter kun en del af Clevers plan for, hvordan de sønderjyske elbilister sikres bedst mulige ladefaciliteter.

“Offentlige lademuligheder er meget vigtige, men faktisk er hjemmeopladning den mest oplagte løsning for alle de sønderjyder, der har mulighed for at installere en ladeboks ved hjemmet. Med en opladningsboks i carporten eller indkørslen kan man nemlig lade bilen, mens den står parkeret. Samtidig kan man med en ladeboks hjemme oplade bilen, når der er overskud af vedvarende energi i elnettet og strømmen er billigere. Og det er til gavn for os alle,” siger Casper Kirketerp-Møller.

Fakta:

  • Clever har i dag opsat omkring 150 offentlige ladepunkter i Sydjylland. Clevers ambition om omkring 500 nye, offentlige ladepunkter i regionen ved udgangen af 2025 svarer altså til mere end en tre-dobling.
  • Clevers investering vil føre til nye lynladepunkter, nye normalladepunkter og nye hurtigladepunkter i regionen.
  • Normal- og hurtigopladning er op til 50 kW, mens lynopladning i dag går op til 350 kW.
  • Clever er en Danmarks største ladeoperatører. Clever er ejet af de andelsejede energi- og fibernetkoncerner Andel (94,9 procent) og NRGi (5,1 procent).

Kontakt:

Head of Communications & Public Affairs Henrik Skyggebjerg tlf.: +4560169714 email: hs@clever.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/clever-saetter-strom-til-sydjylland-vi-vil-etablere-omkring-500-offentlige-ladepunkter-til-elbilisterne-i-det-sonderjyske?releaseId=13603193

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu