PRM / Clever vinder Infrastrukturprisen ved Building Award 2018 for fremtidens hurtigladestationer til elbilerne

12. november 2018 09:30 | Af: Ritzau Info
 

Clever har vundet Infrastrukturprisen ved Building Awards 2018 for fremtidens ladestationer til elbilerne. Den første af slagsen bliver bygget i Fredericia netop nu. Prisen er endnu en anerkendelse af elbilens æra, lyder det fra Clevers direktør Casper Kirketerp-Møller.

Pressemeddelelse fra Clever

Fremtiden bliver bygget i disse dage i Fredericia. Clever er som bygherre af fremtidens ladestationer udråbt til vinderen af Infrastrukturprisen ved Building Awards 2018 den 9. november i Langeliniepavillonen.

Juryen lagde blandt andet til grund, at Clevers hurtigladestationer er et skridt i den rigtige retning, hvis Danmark skal være fri for benzin- og dieselbiler. Det kræver nemlig en effektiv infrastruktur – både i byerne og i udkantsområderne.

“Vi er selvfølgelig rigtig stolte over at vinde prisen i et skarpt felt af finalister. Den er en flot anerkendelse af, at fremtidens mobilitet er elektrisk, og at elbilen er vejen frem, hvis vi skal omstille danskernes persontransport fra sort olie til mere bæredygtige el. Vores designvision for hurtigladestationerne er blevet til ved at sætte brugerne i førersædet, så vi skaber en meningsfuld pause til alle de besøgende, når de besøger vores stationer for at lade bilen op”, fortæller Casper Kirketerp-Møller, direktør i Clever.

Clever har udviklet designet af stationerne i tæt samarbejde med de prisvindende arkitekter fra COBE:

“Sammen med Clever har vi skabt rammerne for en meningsfuld pause, når du skal oplade din bil. Bilisten bliver omgivet af træer og en arkitektur inspireret af netop træer med tage, der filtrerer lys og skygge og integrerer grønne naturmaterialer med teknologi. Asfaltjunglen der traditionelt omgiver en ladestation, bliver i stedet en grøn oase, hvor du ud over at oplade din bil også vil få opladt dine egne mentale batterier. Vi er stolte over, at Building Awards uddeler så flot en pris for arbejdet”, siger Dan Stubbergaard, arkitekt og grundlægger af COBE.

Stationen i Fredericia bliver en del af en sammenhængende kæde af hurtigladestationer, der strækker sig langs motorvejene fra Norge i nord til Italien i syd, som med midler fra EU vil stå færdig ved udgangen af 2020.

Man kan følge med i byggeriet af fremtidens på www.nextgencharging.com, hvor et kamera streamer direkte til hele verden.

Spørgsmål? Se FAQ’en, der svarer på de oftest stillede spørgsmål.

Kontakt:

Communications & PR Manager Henrik Skyggebjerg tlf.: +4560169714 email: hs@clever.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/clever-vinder-infrastrukturprisen-ved-building-award-2018-for-fremtidens-hurtigladestationer-til-elbilerne?releaseId=13563983

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu