PRM / Climathon-vindere: Fritlagt å skal løse Københavns skybrudsproblemer

2. november 2018 11:05 | Af: Ritzau Info
 

Det første Climathon i København har kåret sine vindere. Det blev gruppen Climex, der vandt blandt de syv grupper og 74 deltagere. Gruppen præsenterede en ny skybrudsplan for området ved Grønningen.

Pressemeddelelse fra Climate-KIC

I weekenden blev årets Climathon afholdt i fem nordiske byer. Climathon er et verdensomspændende hackaton, der har som mål at få studerende, forskere og andre skarpe hjerner til at mødes og udvikle løsninger på den enkelte bys lokale klimaudfordring. I København var målet at få ideer til at løse udfordringen med alt det vand, der falder ved skybrud. Og mere konkret skulle deltagerne kigge på området ved Grønningen.

Løsningsforslaget, der vandt, foreslår at skabe en fritlagt å, der kan aftage vandet og samtidig fungere som et smukt element. Vinderholdet fik ros for løsningen, som er virkelighedsnær og derfor kan lade sig gøre at gennemføre. Næste skridt for vinderholdet er, at de får opfølgningssamtaler med både Københavns Kommune og arrangøren af Climathon, CKIC, i målet om at gennemføre løsningen.

Climathon, der afholdte sit første hackathon i løbet af de historiske COP21-forhandlinger i Paris, er siden vokset til at være det største internationale klimaforandrings-hackathon i verdenshistorien. I år var over 100 byer i 44 lande på 6 kontinenter vært for et Climathon.

Kontakt:

Vincent Oriot
Talsmand for Climathon i København
+33 663 970 406.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/climathon-vindere-fritlagt-a-skal-lose-kobenhavns-skybrudsproblemer?releaseId=13563479

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu