ANNONCE

PRM / Cloud-eksperter indgår samarbejde med Google

15. juli 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Ny certificering styrker Sentias position som udfordrer til markedets største spillere inden for multi- og hybrid-cloud-løsninger.

Pressemeddelelse fra Sentia Denmark A/S

IT-virksomheden Sentia skiller sig allerede ud ved at være den eneste managed cloud serviceleverandør i Europa, der både er certificeret Amazon Web Services Managed Service Provider og Microsoft Azure Expert Managed Service Provider. Med den aktuelle certificering som officiel Google Cloud Partner samarbejder Sentia nu med de tre største cloud-udbydere på markedet for multi- og hybrid-cloud-løsninger. Det har stor betydning for mange af Sentias kunder.

– Med det nye samarbejde kan vi guide kunderne i, hvordan de skal tage det næste skridt i deres cloud-rejse på en måde, som understøtter netop deres forretningsmodel. Med certificeringerne er vores ekspertise blevet endnu mere relevant for kunderne i forhold til at skræddersy den helt rigtige public cloud – eller multiple public clouds – til deres forretningskritiske applikationer, siger Mikael Falk, der er Commercial Director i Sentia Denmark.

Lokal nærhed har stor betydning for kunderne

Selvom Sentia er en international virksomhed, og partnerskaberne er indgået med store internationale cloud-platforme, er der et særligt fokus på den lokale tilstedeværelse Danmark.

– Den lokale nærhed betyder, at vi kan give vores kunder den opmærksomhed og respons, de har behov for. Det giver dem tryghed, at de kan se sine leverandører i øjnene, når de outsourcer deres organisations public cloud-løsning, ligesom det for eksempel giver kunder tryghed, når vi i private cloud-løsninger kan fremvise vores datacentre rundt omkring i Danmark, siger Mikael Falk.

Den strategi ser ud til at være en god ide i forsøget på at tiltrække de store danske virksomheder, der arbejder på en integreret multi-cloud-strategi. Ifølge en undersøgelse fra 2019, som RIA foretog for Interxion, peger 65 procent af de adspurgte virksomheder på, at de foretrækker lokale eller specialiserede samarbejdspartnere til at implementere deres multi-cloud-strategi. Den tendens genkender Jan Horsager, der er Research Director hos IDC.

– Virksomheder vil gerne vide, hvordan deres data bliver håndteret, og have muligheden for at tale med dem, der håndterer det. Derfor giver det mening for mange virksomheder at have samarbejdspartnere med lokal tilstedeværelse til at håndtere deres cloud-løsninger, siger Jan Horsager, der blandt andet fremhæver håndtering af GDPR som et område med behov for tryghed.

Google-samarbejde giver mere effektiv cloud-adaption

Sentia lancerede i 2018 deres ‘Cloud Landing Zone‘. Den giver blandt andet virksomheder mulighed for at spare tid, når de skal lave cloud-migrationer. Google-certificeringen giver mulighed for at samarbejde med endnu flere virksomheders forskellige clouds.

– Sentia Cloud Landing Zone er et rammeværk, der sørger for en kontrolleret cloudmigration af applikationer samt implementering af robuste driftsmodeller inden for sikre parametre. Med GCP-certificeringen omfavner cloud-frameworket bredere og sikrer organisationers cloud-adaption i forhold til de tre største cloud-udbydere, siger Mikael Falk.

Forventer kraftig vækst

Jan Horsager forudser distributed cloud som et område med kraftig vækst i de kommende år.

– Distributed cloud er en arkitekturform, hvor ressourcer leveres tættere på ‘edge’, det vil sige den fysiske verden (for eksempel brugere og aktiver). De typiske drivere handler om at kunne reducere latency og netværksomkostninger, men den er ofte samtidig motiveret af organisationens compliance-krav, siger Jan Horsager.

– Blandt vores kundemiljøer med afkoblede infrastrukturformer, hvor forretningen eller slutkunder sætter krav til at workloads skal være mobile, oplever vi en stigende nysgerrighed for edge computing samt et behov for kompetent rådgivning til, hvordan de bedst kan udnytte multicloud i disse scenarier. Det er et marked, vi tæt følger, siger Mikael Falk.

Kontakt:

Lone Godvin Berning
Kommunikationsansvarlig, Sentia
(+45) 61 44 02 34
lone.berning@sentia.dk

Jan Horsager
Research Director, IDC Nordic
(+45) 21 97 15 52
lone.berning@sentia.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/cloud-eksperter-indgar-samarbejde-med-google?releaseId=13596881

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu