ANNONCE

PRM / Coca-Cola og Kirkens Korshær hjælper 10.000 hjemløse og udsatte

7. maj 2020 09:00 | Af: Ritzau Info
 

Kirkens Korshær modtager – som de eneste i Danmark – støtte fra The Coca-Cola Foundation. Frem til juli vil dollardonationen hjælpe 10.000 hjemløse, socialt udsatte og fattige børnefamilier med information, omsorg, mad og andre nødvendigheder. Det gør en stor forskel for dem, der mærker coronakrisen ekstra hårdt.

Pressemeddelelse fra Kirkens Korshær

Coronakrisen og nedlukningen af Danmark har efterladt udsatte og hjemløse mennesker med nye og endnu større behov for hjælp end normalt.

Mange funktionelt hjemløse sofasovere er smidt på gaden og mangler et sted at sove, fordi venner og familie ikke har overskud til at have dem længere. Nogle mangler penge, fordi de ikke har et hævekort, og banken er lukket. Der er ingen flasker at samle og alle de steder, man normalt kan søge ly og ordne personlige hygiejne er også lukkede. Samtidig oplever flere en stigende frustration, usikkerhed og utryghed over ikke at vide, hvor længe man er overladt til sig selv, gaden og uvisheden.

– Vores varmestuer plejer at danne ramme om omsorg, nærvær og fællesskab for de mest udsatte mennesker i Danmark. Nu står mange alene, fordi vi ikke kan være tilstede som vi plejer. De problemer, man slås med under coronkrisen, er forstørrelser af det, man kæmpede med før krisen, fortæller Helle Christiansen, chef for Kirkens Korshær.

Overbeviste amerikanerne

Og det er netop det hjælpearbejde, som The Coca-Cola Foundation støtter. Det var Coca-Cola i Danmark, der fik overbevist hovedkvarteret i Atlanta om, at støtten her skulle gå til Kirkens Korshærs arbejde for hjemløse, socialt udsatte og fattige børnefamilier.

– Nedlukningen af Danmark rammer de allersvageste grupper – hjemløse og andre udsatte – særlig hårdt, fordi de ofte står helt uden for systemet og samfundet, når alle andre holder sig hjemme og passer på sig selv. Kirkens Korshær har et omfattende netværk, der hjælper de svageste, og det er vi glade for at kunne bidrage til, siger Jes Randrup, kommunikationschef i Coca-Cola Danmark.

I Kirkens Korshær er de glade for hjælpen fra sodavandsgiganten.

– Coronakrisen forstørrer alt det svære for udsatte mennesker. Mange føler sig endnu mere ensomme, forladte og angste. Med donationen fra The Coca Cola Foundation kan vi hjælpe og støtte flere af dem, der har det ekstra svært i denne tid, fortæller Helle Christiansen.

Tele-varmestuer to-go

Kirkens Korshær har fundet nye veje til at give omsorg på afstand. Det er fx blevet til tele-varmestuer, hvor der holdes tæt kontakt med brugerne via telefonen. Andre steder uddeler varmestuerne mad, tæpper og andre nødvendigheder i en slags “varmestue to-go” koncept, hvor brugerne henter, hvad de har brug for – og samtidig får en omsorgsfuld snak med en, de kender.

– For mange af de mennesker vi møder, er varmestuen, de frivillige og medarbejderne den eneste menneskelige kontakt, de har i det daglige. Derfor er det ekstra vigtigt, at vi kan holde kontakten nu, hvor den normale hverdag er sat på pause og usikkerhed og frygt har taget fat, siger Helle Christiansen.

Kirkens Korshær bruger desuden donationen til at uddele mad, tæpper, telte og andre fornødenheder til hjemløse, socialt udsatte og fattige børnefamilier.

Kontakt:

Pressechef Jeanette Ellen Bauer tlf.: 52881800 email: j.bauer@kirkenskorshaer.dk

Pressechef Jeanette Ellen Bauer, tlf. 52 88 18 00, j.bauer@kirkenskorshaer.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/coca-cola-og-kirkens-korshaer-hjaelper-10000-hjemlose-og-udsatte?releaseId=13592935

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE

| Af: Ritzau Info
 

3D print af metal er også en mulighed med mange fordele, særligt i industribranchen. Det er endnu ikke så udbredt i Danmark, men blandt andre Fron Tech i Brønshøj tilbyder 3D print i forskellige typer af metal, da de allerede har set potentialet i denne type fabrikation.

Hvad er 3D Metalprint?

Ligesom med 3D print i plast, laver man med 3D Metalprint forskellige komponenter ved hjælp af et CAD design. Ud fra en CAD tegning kan man arbejde i forskellige typer af metalpulver, såsom stål, aluminium og titanium. Det kan lyde som et meget tungt og robust resultat, men for at holde vægten nede kan man blandt andet lave hule konstruktioner. At skabe komponenter med rum i midten vil være svært at skabe billigere og mere effektivt på andre måder end med 3D metalprint. Med den nye teknologi kan man nu også hurtigere og mere præcist styre laserstrålen, hvilket giver en højere produktionshastighed, men med stadig høj præcision. Det endelige resultat vil være et solidt og skræddersyet produkt til hver enkelt kunde og formål.

Hvorfor vælge 3D Metalprint?

Mulighederne er mange med de nye 3D metalprintere. Der kan arbejdes med forskellige metalliske materialer afhængigt af, hvad det endelige produkt skal anvendes til, og hvor modstandsdygtigt det skal være. Det er på nuværende tidspunkt muligt at producere både små komponenter til maskiner, samt producere mindre maskiner til eksempelvis køkkenet. En fordel ved 3D print er, at man kan skræddersy og finjustere det ønskede produkt, så man sparer penge i udviklingsprocessen. Det giver uendelige muligheder i forhold til design og funktion med mulighed for let at optimere det enkelte produkt. Derudover er det muligt at masseproducere et produkt med en høj produktionshastighed, så man kan følge med på korte deadlines og spare penge ved produktionen. Da produkterne fremstilles efter præcise detaljerede CAD tegninger og laves med laser ned til mindste detalje, er der mindre materialespild end ved en traditionel fremstilling. Ligeledes kan man nemt og hurtigt skifte metalpulver, og ubrugt pulver kan regenereres, så man udnytter materialet til fulde.

Der udvikles hele tiden på 3D metalprinterne, så de kan udføre flere og flere opgaver af forskellig kompleksitet og størrelse

Metalprint er stadig under udvikling

Da 3D metalprint stadig er relativt nyt, er prisen også i den høje ende. Det betyder, at selvom der er et stort potentiale for metalprint, særligt i maskin-, jern- og metalindustrien, er det ikke hos alle, det kan svare sig rent økonomisk på nuværende tidspunkt. 3D metalprint er dog stadig under udvikling, hvilket betyder at prisen for 3D print i metal med tiden vil blive billigere i takt med, at produktion bliver optimeret og omkostningerne falder. De nuværende 3D metalprintere har desuden begrænset byggestørrelse, og de kan kun anvende et udvalg af metaltyper, men disse småskavanker vil også snart blive fortid.

3D metalprint er kommet for at blive, og om nogle år er det formentlig lige så udbredt som 3D print i plast.

Produceret af Heymate

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu