PRM / Cold Hawaiii Film Festival ramte “the big wave”

5. maj 2018 23:57 | Af: Ritzau Info
 

Den fjerde filmfestival på Danmarks Rygrad blev udsolgt på rekordtid, og kvaliteten af årets film har aldring været højere. Oscar nominerede Aske Bang var blandt dommerne. 11 årig overraskede med egen “Monty Phyton” tegnefilm.

Pressemeddelelse fra Cold Hawaii Film Festival

Det blev den norske film “Arctic January – A Lofoten surf mission with Oliver Hartkopp”. der vandt den fjerde Cold Hawaii Film Festival, der blev afviklet lørdag aften i et totalt udsolgt A Kassehus i Klitmøller.

Dommerne anført af den danske Orcar nominerede instruktør Aske Bang, var eller på noget af en opgave, da de sammen med publikum, skulle kåre vinderen blandt de syv finalister.

Filmen indeholdt alle de elementer en vinderiflm skulle : fremragende surf – med surf fra øverste hylde filmet på et af nordens koldeste steder, Lofoten i Norge, med sne på bjergtiderne i baggrund. En film af god teknisk kvalitet og med en god storyline. Filmen er instrueret og produceret af norske arktiske surf-fotograf Hallvard Kollveit og co-fotograferen og klippet af svenske Jonathan Strömberg, og med den regerende Danmarksmester i surf-disciplinen Mens Open, Oliver Hartkopp fra Klitmøller, i hovedrollen.

– det her havde jeg ikke set komme. Jeg er dybt taknemmelig for opbakningen hos juryen og publikum. At filme og surfe på Lofoen har været en fantastisk oplevelse, langt ud over det sædvanlige. Og at vi så vinder, er endnu vildere, lød det fra en rørt Oliver Hartkopp.

Han glædede sig over Cold Hawaii Film Festivals udvikling.

– surf og film er på hver sin måde kultur og de kan sagtens gå hånd i hånd. Der viser filmfestivalen, og det er jeg glad for at kunne bakke op omkring sammen med resten af Thy og for den sags skyld også resten af verden, sagde Oliver Hartkopp.

Han skal selv på vandet allerede søndag 07.30 for at forsvare sit DM i Surf, der afvikles i Klitmøller.

11 årigt talent med “Monty Phyton inspireret tegnefilm”
Den kun 11 årige Oliver Bergmann fik filmdebut, da han deltog i Cold Hawaii Filn Festival med filmen “Blue Water”. En næsten Monty Phyton insporeret kort film, der var aftenens største publikumsmæssige udfordrer til “Arctic January – A Lofoten surf mission with Oliver Hartkopp”.

Tredjepladsen gik til filmen “På beløbet”, der Mor Maluka og konen Vahine’s tur – eller mislykkede forsøg på at komme afsted på ferie til Tahiti. Men et pludseligt telefonopkald ændrer deres planer. Vahine ville åbne en restaurant i Klitmøller – uden Mor’s viden. Og nu fangede bordet – turen belv afbrudt få kilometer udenfor Klitmøller. Bilen blev vendt – og restauranten Garden åbnene for en god måneds tid siden.

– vi glæder os over, at opbakningen til festivalen blandt filmmagere, publikum og sponsorer er stigende. Vi havde udsolgt af billetter en uge før festivalen, og vi har gæster fra otte lande. Vi er glade for opbakningen og for med festivalen også at kunne være med til at sætte Cold Hawaii på det kulturelle verdenskort, siger festivalleder Alicja Cupial, der sammen med Morten Duus står bag festivalen.

Cold Hawaii Film Festival er tilbage den 3.-4. maj 2019.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/cold-hawaiii-film-festival-ramte-the-big-wave?releaseId=12778671

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu