ANNONCE

PRM / Columbus leverer acceptabelt første kvartal trods COVID-19. Hurtig forretningstilpasning, virtual kundeværdi og digital marketing i fokus i 2020

28. april 2020 09:15 | Af: Ritzau Info
 

Columbus fortsatte den positive udvikling fra 2019 med omsætningsvækst i de to første måneder af året indtil COVID-19 ramte verdenssamfundet. Columbus har fuld opmærksomhed på at servicere kunder digitalt, tilpasse forretningen den nye situation og lancere nye digitale salgs- og marketinginitiativer.

Pressemeddelelse fra Columbus

Columbus leverede et Q1-resultat med vækst i omsætning på 6% (DKK 510 mio.), primært drevet af salget af Columbus Care services (Application Management) og cloud-services. Driftsresultat var på DKK 28 mio. svarende til en nedgang på 12%, som primært skyldes hensættelser til tab på debitorer og ansættelse af 190 nye medarbejdere som en del af Columbus’ vækststrategi.

Columbus kom godt fra start i januar og februar med god fart i forretningen og vækst i stort set alle forretningsenheder. I starten af marts ramte COVID-19 verdenssamfundet og satte det globale erhvervsklima under voldsomt pres.

“Columbus havde en positiv start på året med fremgang i de fleste af vores forretningsenheder indtil COVID-19 ramte os. Jeg er tilfreds med at vi leverer omsætningsvækst på trods af en radikal ændring af vores forretningsmiljø. Vi har tilpasset vores forretning lynhurtigt, og jeg vil gerne takke vores medarbejdere for at vise lederskab i den svære situation og vores kunder for deres tillid til os”, siger koncernchef i Columbus, Thomas Honoré.

Siden udbruddet af COVID-19 har Columbus oplevet tilbageholdenhed i nye investeringer på grund af midlertidig produktions- og salgsnedgang hos kunderne som en direkte konsekvens af pandemien. Det er primært detailsegmentet, der er negativt påvirket af lukningen af samfundet. Dog er detailvirksomheder med et omni-channel setup typisk mindre hårdt ramt, fordi de kan flytte en del af deres forretning online; hvilket i flere tilfælde har øget efterspørgslen efter digital commerce og analytics.

Columbus har blandt andet gennemført kapacitetsreguleringer på tværs af forretningsenheder for at imødekomme det midlertidige fald i efterspørgslen. Derudover monitorerer Columbus ressourceallokeringen og øger den globale sourcing. Columbus har også anvendt forskellige COVID-19 hjælpepakker rundt om i verden, og Direktionen og Bestyrelsen besluttet at reducere deres løn med 30% i resten af 2020.

Som en førende digitaliseringsvirksomhed har Columbus bred erfaring med at betjene kunder digitalt, og virksomheden oplever et meget positivt samspil med kunder og medarbejdere imellem i forhold til at tilpasse sig remote arbejdsrutiner

Columbus har igangsat en række digitale marketinginitiativer, der skal sikre sund økonomi i virksomheden og fortsat fremdrift i den ændrede forretningsstruktur.

“I en forretning som Columbus, der er digitalt drevet, kan vi levere og supportere vores kunder 100% via digitale platforme. Vi er i tæt dialog med vores kunder for at sikre at de kan fortsætte deres drift i denne periode, og at vi kan hjælpe dem med øget digitalisering, der kan give dem et styrket udgangspunkt til tiden efter COVID-19”, siger koncernchef Thomas Honoré.

Som følge af COVID-19 pandemien, forudser Columbus et udfordrende 2020. På den anden side af krisen forventer Columbus fortsat vækst i salg af digitaliseringsløsninger og cloud forretningsapplikationer, som kom godt fra start i årets to første måneder.

Columbus forventer at væksten i cloudkonvertering vil være betydelig i de kommende fem år, og her er Columbus allerede godt positioneret med et veletableret globalt leverance-setup, der er specialiseret i at opgradere kunder til cloud. Derudover vil Columbus fokusere på at hjælpe kunder med end-to-end digitale løsninger, der hjælper med at transformere, maksimere og fremtidssikre forretningen digitalt.

Kontakt:

Communications Director
Tine Rasmussen
tra@columbusglobal.com
+45 29 69 06 77

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/columbus-leverer-acceptabelt-forste-kvartal-trods-covid-19-hurtig-forretningstilpasning-virtual-kundevaerdi-og-digital-marketing-i-fokus-i-2020?releaseId=13592420

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu