ANNONCE

PRM / Coop laver bæreposer af eget affald

5. maj 2020 10:49 | Af: Ritzau Info
 

I fremtiden vil Coops bæreposer være fremstillet af plastikaffald fra butikkerne.

Pressemeddelelse fra Coop Danmark A/S

Coops butikker modtager hver dag varer, som er pakket ind i plastfolie for at beskytte dem under transporten. Det bliver til over 600 tons plast om året.

I stedet for at sende plastfolien videre som affald, indsamler Coop nu folien og bruger den til at fremstille nye genbrugs-plastikposer af. På den måde går plasten ikke til spilde, og man mindsker produktionen af ny plast.

“I Coop har vi ikke bare en ambition om at skære ned på plastikken på vores varer. Vi arbejder også på alle muligheder for at genanvende det plast. Det er den nye genbrugspose et fantastisk eksempel på. Vi har sat plastaffaldet fra vores egne butikker ind i et lukket system, så det nu bliver kørt direkte til plastproducenten og genbrugt i vores nye genbrugsposer”, siger ansvarlighedsdirektør Signe Frese.

De nye poser er et initiativ under Coop nye Ansvarlighedsstrategi “Tid til at handle”, der blandt andet har et mål om at reducere vores brug af konventionel plastik med 25% i 2025.

“Det er godt at genbruge plastik. Så husk at bruge din bærepose igen og igen. Og når posen er slidt op, så husk at smide den i plastikcontaineren, så møder du den måske som ny pose et andet sted,” siger Signe Frese.

De nye poser er i butikkerne nu og vil afløse de gamle, efterhånden som de gamle bliver solgt.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/coop-laver-baereposer-af-eget-affald?releaseId=13592825

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu