ANNONCE

PRM / Coop vil fremme den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter

20. februar 2020 10:09 | Af: Ritzau Info
 

I dag lancerer Coop et nyt initiativ, Coop Klimafunding, der skal understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter og skabe nye muligheder for finansiering af grønne tiltag i samarbejde med forbrugerne.

Pressemeddelelse fra Coop Crowdfunding

Fra i dag kan alle danske fødevareproducenter, som har en konkret idé til et klimaforbedrende tiltag, ansøge om at blive en del af Coop Klimafunding og få rådgivning og mulighed for finansiering af et klimatiltag. Målet med Coops nye initiativ er at støtte op om de fødevareproducenter, der er nysgerrige på eller allerede er i gang med at klimaoptimere deres virksomhed, men mangler sparring, viden eller økonomi for at komme helt i mål.

I dag kommer mere end 90 procent af Coops klimaaftryk fra produktion af de varer, som sælges i butikkerne, og målsætningen i Coops Klimaplan er at nedbringe klimabelastningen fra fødevaresalget med 1.000.000 tons i 2030. Derfor er det afgørende at kunne bidrage til en grøn omstilling blandt fødevareproducenterne, så udledningen fra fødevareproduktionen nedbringes.

“Med Coop Klimafunding ønsker vi at understøtte den grønne omstilling blandt danske fødevareproducenter. Vi oplever, at der allerede er rigtigt mange producenter, der er i gang og som ønsker at reducere deres klimaaftryk, men som måske er i tvivl om effekten af deres tiltag. Det håber vi at kunne imødekomme og sammen med virksomhederne blive meget klogere på, hvad der er den rigtige løsning for lige netop dem,” siger Nicolai Jæpelt og fortsætter:

“For danske fødevareproducenter kommer der ikke til at være en one-size-fits-all klimaløsning, hvorfor den grønne omstilling skal understøttes af mange tiltag, der undervejs også skal give økonomisk mening for virksomhederne. Og netop derfor håber vi, at crowdfunding og finansiering af mindre tiltag sammen med Coops medlemmer kan være med til at accelerere den grønne omstilling.

Som en del af Coop Klimafunding vil eksperter fra den grønne tænketank CONCITO rådgive om udvikling og formidling af de enkelte virksomheders klimatiltag.

Forbrugerne kan støtte grøn omstilling

Coop Klimafunding bygger på idéen bag crowdfunding, som handler om at inddrage forbrugerne og i dette tilfælde give dem mulighed for at handle og investere i producenters konkrete klimatiltag. For producenterne betyder det samtidig, at de kan få testet deres idéer af på forbrugerne og finde ud af, om der er et marked for deres produkt eller tiltag. En af dem, der kan se fordelen ved den model, er Bertel Hestbjerg, der sammen med sin kone, Marianne, ejer Hestbjerg Økologi.

“Hos os på Hestbjerg har vi i udviklingen af Poppelgrisen altid haft fokus på, hvordan vi skaber et bæredygtig landbrug. Det er en dynamisk proces. Hver dag forsøger vi at gøre det lidt bedre, end vi gjorde i går. Vi er kommet rigtigt langt, men vi har stadig områder, hvor vi kan – og skal – forbedre os. Vi er fulde af tro på, at et tæt samarbejde med Coop, CONCITO samt indspil og involvering fra forbrugerne, kan være med til at vi prioriterer kræfterne rigtigt. Vores ambition er skabe et stadigt mere grønt og bæredygtigt landbrug,” siger Bertel Hestbjerg

De næste måneder vil han sammen med alle andre producenter, der tilmelder sig Coop Klimafunding, gennemgå et skræddersyet forløb med Coop og CONCITO, hvor konkrete klimatiltag bliver vurderet, udviklet eller optimeret, inden forbrugere fra d. 14. maj kan støtte dem via Coop Crowdfundings hjemmeside.

Coop vil hvert år gentage Coop Klimafunding og bruge erfaringer fra hvert år til at forbedre og tilpasse de kommende forløb og på den måde bidrage til en mere bæredygtig fødevaresektor i fremtiden.

FAKTA – sådan tilmelder man sig

For at blive en del af Coop Klimafunding skal man sende en ansøgning med informationer om, hvordan man ønsker at klimaoptimere sin virksomhed eller sit produkt, og hvad man ønsker sparring fra Coop og CONCITO omkring. Ansøgningen skal sendes senest d. 16. marts.

De fødevareproducenter, der bliver godkendt til at indgå i Coop Klimafunding, får tilbudt tre workshops med sparring, rådgivning og indsigt i grøn omstilling og crowdfunding. Her vil CONCITO rådgive om udvikling og formidling af de enkelte virksomheders klimatiltag, mens Coops eksperter vil hjælpe med viden om fødevaretrends, produktudvikling til detailhandel og forbrugere samt mulighed for finansiering gennem crowdfunding.

Kontakt:

For mere information kontakt:
Nicolai Jæpelt, Chef for Coop Crowdfunding
Telefon: 29137665

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/coop-vil-fremme-den-gronne-omstilling-blandt-danske-fodevareproducenter?releaseId=13588470

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu