ANNONCE

PRM / Corona-jokes – intet er så skidt, at det ikke er sjovt

11. juni 2020 12:02 | Af: Ritzau Info
 

Humor er oftest det bedste våben i en farlig eller presset situation. Det må vi sige at have været igennem med nedlukningen af samfundet som følge af corona-epidemien. Faktisk er latter i virkeligheden en skrækreaktion. Derfor er det ikke underligt, at der cirkulerer masser af corona-jokes rundt på nettet. Få et par eksempler her, og find endnu flere på hjemmesiden de-sjove-jokes.dk.

Pressemeddelelse fra De Sjove Jokes

Coronakrisen har været en prøvelse for de fleste af os. Netop i den slags situationer, er humoren et effektivt våben. Bl.a. fordi det tager noget af alvoren ud af den situation, vi befinder os i.

Derfor er det ikke så underligt, at der kan læses masser af jokes på nettet om netop corona og Covid-19. Også selv om den frygtede virus har været årsag både til mange dødsfald og en økonomisk krise, som vi kommer til at døje med i mange år fremover.

Dansk jokesite samler de bedste corona-vitser

De bedste af disse corona-vittigheder har det danske site de-sjove-jokes.dk samlet og udgivet på en side med corona-jokes.

De værste, mest morbide og racistiske er dog sorteret fra. Et par enkelte om corona-epidemiens ophav har dog fundet vej. Som f.eks.: “Kinesiske forskere har nu identificeret patient nul til coronavirus. Hans navn er Ah-Chu.”

Ellers er der mange sjove og overraskende, som f.eks. denne her:

“Først siger de, at alkohol måske kan uskadeliggøre coronavirus.

Så siger de, at rygere ikke er så hårdt ramt.

Nu siger de, at direkte sollys kan dræbe coronavirus.

Så hvis I ser mig i min have splitternøgen, pissefuld og med en cigaret i munden, så bland jer udenom. Jeg prøver blot nogle vigtige videnskabelige eksperimenter af.”

Og der er masser af den slags samlet på siden. For folkeviddet er som altid stort og underfundigt. Ovenstående er f.eks. en af de mange, som folkene bag de-sjove-jokes.dk har fundet i opslag på Facebook. Og en ven til ham, der havde postet den, havde skrevet “Klart, at netop du skulle finde på at bruge den undskyldning” som kommentar.

Latter er en skrækreaktion

At vi kan grine af corona-vitser, er der faktisk en rigtig god grund til.

For den latter, som en god joke uvilkårligt fører med sig, er i virkeligheden en skrækreaktion. Når der sker noget andet, end det vi har forventet, bliver vi forskrækkede – og så er der rigtig mange, der griner. Også selv om det er upassende i situationen.

Det skyldes en reaktion, som studier af aber har vist, egentlig er en skrækreaktion, Det forklarer Albert Gjedde, professor i neurobiologi og farmakologi, i en artikel på Videnskab.dk.

Det er den samme “forskrækkelse” vi oplever, når vi hører en vittighed. For her lægges der oftest op til et bestemt udfald. Men så sker der noget helt andet – og så griner vi.

Samtidig hjælper den ironiske distance os til bedre at kunne klare og forholde os til en vanskelig situation. Eller et kedeligt faktum. Lige som det gode grin forener os, og giver os en fælles oplevelse.

Samtidig udløser et godt grin lykkestoffet dopamin i hjernen. Og hvem kan ikke have brug for et skud lykke i disse tider.

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/corona-jokes-intet-er-sa-skidt-at-det-ikke-er-sjovt?releaseId=13594973

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu