ANNONCE

PRM / Corona-relaterede cyberangreb stiger med over 500%: Nu lover berygtet hackergruppe at stoppe angreb på sundhedssektoren.

23. marts 2020 15:17 | Af: Ritzau Info
 

Antallet af cyberangreb der forsøger at udnytte corona-krisen, er steget med over 500% fra februar til marts. Det rapporterer cybersikkerhedsfirmaet, Bitdefender. Samtidig udtaler den berygtede hackergruppe The Maze Team, at de indstiller deres angreb rettet mod sundhedssektoren.

Pressemeddelelse fra Bitdefender

The Maze Team, en berygtet hackergruppe der er kendt for at lukke hospitaler og sundhedsklinikker ned med ransomware, har sagt, at de vil stoppe med at angribe sundhedssektoren – i hvert fald indtil corona-krisen er under kontrol.

Sundhedssektoren er presset til bristepunktet i flere lande. Bliver den samtidig ramt af et cyberangreb, kan det få fatale følger. For et par uger siden blev et af Tjekkiets største hospitaler f.eks. ramt af et cyberangreb, hvor de blev nødt til at lukke deres IT-netværk ned og overflytte patienter til andre hospitaler.

“Vi har set en stigning af corona-relaterede cyberangreb på mere end 500% fra februar til marts. Og måneden er ikke slut endnu” fortæller Bogdan Botezatu, sikkerhedsekspert hos Bitdefender. “Både myndigheder og private virksomheder er pressede pga. krisen. Det betyder, at medarbejderne i højere grad risikerer at begå fejl – en sårbar situation som de kriminelle bagmænd forsøger at udnytte.”

Gratis sikkerhedsløsning til sundhedsorganisationer

Bitdefender vil gerne yde sit bidrag til kampen mod coronavirus, fortæller Botezatu: “Derfor har vi hos Bitdefender valgt, at gøre vores professionelle sikkerhedsløsninger gratis tilgængeligt for alle sundhedsorganisationer i hele verden i op til 12 måneder. Vi vil gerne gøre hvad vi kan for at beskytte sundhedsmedarbejderne, mens de gør hvad de kan for at beskytte os alle i denne krisesituation.”

Mere information om Bitdefenders gratis hjælp kan findes her: https://www.bitdefender.com/business/help-healthcare-fight-coronavirus.html

Kontakt:

Thomas Endelt, konsulent, Frontpage

M: thomas.endelt@frontpage.dk

T: 50 70 53 34

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/corona-relaterede-cyberangreb-stiger-med-over-500-nu-lover-berygtet-hackergruppe-at-stoppe-angreb-pa-sundhedssektoren?releaseId=13590479

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu