ANNONCE

PRM / Coronakrise: Hotel afhjælper Københavnsk boligmangel

22. april 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Mens hotellerne fortsat venter på en hjælpepakke, så har hotellet SleepCph måske fundet en løsning. De er nemlig begyndt at leje deres boliger ud på månedbasis, og afhjælper dermed den københavnske boligmangel.

Pressemeddelelse fra Akutbolig.dk

Hotel-, restaurant- og turisterhvervet er hårdt ramt af corona krisen. Fremtiden er endnu uvis, og det betyder,at bookinger af møder, konferencer og ophold på landets hoteller nu aflyses langt ind i efteråret. Det har fået ejerne af københavnske hotel Sleepcph til at tænke ud af boksen. I stedet for at lade hotellet stå tomt på ubestemt tid, afhjælper de boligmanglen i København og udlejer hotelværelserne på månedlig basis ind til turisterne kommer tilbage.

Priser, der er til at forstå

Prisen for et enkeltværelse er 5.000 kroner om måneden og starter ved 6.000 kr. for et dobbeltværelse. Med disse priser dækker hotellet et stort hul i markedet. Tag over hovedet i den prisklasse er en stor mangelvare i København. Værelserne er også eftertragtede. På blot 1,5 uge er 10 værelser allerede blevet lejet ud til boligsøgende, som mangler noget midlertidigt at bo i. Værelserne kan bookes ned til én måned ad gangen.

Boligportal til hotellerne: Gør som SleepCph

Hos Akutbolig.dk er de begejstrerede for idéen om at udleje hotelværelser på månedsbasis, indtil turisterne vender tilbage. Administrerende Direktør for Akutbolig.dk, Daniel Juhl, håber, at andre hoteller vil følge trop.

“Der er ingen tvivl om at hotelbranchen lider et stort økonomisk tab lige nu, og at det er håndøre, der er at hente på et tiltag som dette, sammenlignet med den normale indtjening. Men det kan være en måde at holde sig oven vande. Og efterspørgslen er der. Det er der ingen tvivl om. Særligt i de større byer. Boliger i et fornuftigt prisleje – også midlertidige løsninger er kærkomne blandt vores boligsøgende”

Ikke kun for studerende

Da Christian Eriksen, direktør for hotelgruppen “Copenhagen Hospitality Group”, der ud over Sleepcph, driver en række hoteller i Aarhus og København, fik idéen, var det primært studerende, som de betragtede som målgruppen. Sleepcph har, ifølge Christian Eriksen, nemlig gode faciliteter for studerende, som gør det til et godt sted at være i længere perioder. Men det er ikke kun studerende, som har henvendt sig:

“Det er folk i alle aldre som af forskellige årsager enten har brug for et midlertidigt sted at bo eller ønsker at bo her, indtil det lykkedes dem at finde fast bolig”

Hvor lang tid man kan booke værelser på Sleepcph på månedsbasis er endnu uvist:

“Vi fortsætter indtil turisterne kommer igen. Om de gør det lige når grænser åbner – eller senere – er uvist. Så det må tiden vise” udtaler Christian Eriksen.

Copenhagen Hospitality Group overvejer lige nu at udleje værelser på deres Aarhusianske hotel “Carmel” på samme måde.

Det skal du være opmærksom ved langtidsleje af hotelværelser:

Da der er tale om hoteldrift, betyder det at:

  • Man kan ikke være CPR-registreret hotellets adresse og man kan således ikke modtage boligstøtte eller udeboende SU, når man bor der.
  • Lejelovens regler gælder ikke for hotelværelser. Det betyder eksempelvis, at der ikke er et opsigelsesvarsel og man kun sikret at have værelset i dét antal måneder, som man kan booke det frem i tiden.

Kilde: Akutbolig.dk

Kontakt:

Adm. direktør, Akutbolig.dk Daniel Juhl tlf.: + 45 22 68 22 48 email: daniel@kodyl.com

Kommunikationsansvarlig, Akutbolig.dk Sine Nøjsen Damgaard tlf.: + 45 42 30 84 70 email: sine@kodyl.com

PR-ansvarlig, Akutbolig.dk Nanna Frederiksen tlf.: + 45 42 54 84 00 email: nanna@kodyl.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/coronakrise-hotel-afhjaelper-kobenhavnsk-boligmangel?releaseId=13591947

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu