ANNONCE

PRM / Coronakrisen forstærker børnenes behov for at komme på ferielejr

2. juli 2020 12:12 | Af: Ritzau Info
 

Corona truede med at sætte en stopper for sommerens ferielejre, men nu skal 1400 børn og unge fra udsatte familier af sted med Ungdommens Røde Kors. I år er behovet større end nogensinde før.

Pressemeddelelse fra Ungdommens Røde Kors

Frivillige fra Ungdommens Røde Kors har knoklet for at gøre 21 ferielejre til virkelighed midt i en coronatid. Det er lykkedes, og derfor kan 1400 børn og unge nu se frem til en uge fyldt med gode oplevelser og et boost til selvtilliden.

Ferielejrene er for børn og unge, der ellers ikke ville have mulighed for at komme på sommerferie på grund af problemer i familierne. Det kan fx være fattigdom, sygdom eller manglende socialt overskud.

Coronakrisen har gjort, at flere børn har ekstra stort behov for at komme af sted i år, mener Troels Boldt Rømer, der er landsforperson i Ungdommens Røde Kors.

“For de børn og unge, som kommer fra hjem, hvor man i forvejen har problemer, har krisen forstærket problemerne. Jeg er bekymret for at se, hvilket socialt efterslæb vi vil opleve på lejrene ovenpå corona,” siger landsforpersonen.

Børnene får et boost

Troels Boldt Rømer skal selv være frivillig på Kongelejren ved Jægerspris, som er én af de 21 ferielejre rundt om i Danmark. I alt er 900 unge frivillige med til at arrangere lejrene og lave aktiviteter for børnene.

“Vi kan ikke løse alle børnenes problemer, men vi kan give dem et frirum og noget selvtillid. Vi kan lytte og sætte dem i nogle situationer, hvor de lykkes. På den måde kan vi sende dem styrkede tilbage til deres hverdag,” siger han.

Ungdommens Røde Kors er løbende i kontakt med sundhedsmyndighederne, så alle ferielejre lever op til de gældende retningslinjer og tager de nødvendige tiltag mod coronasmitte.

Unge popstjerner giver koncert

Det er noget af et scoop, når de unge popstjerner, Josef og Elias, giver koncert på en række af sommerens ferielejre. Drengene er begge 13 år gamle og er på rekordfart blevet ungdomsidoler hos landets børn og unge.

“Vi glæder os til at komme ud og spille for alle børnene. Vi synes, det er et rigtig godt projekt, fordi man hjælper andre børn, som har det svært. Det betyder meget at kunne være med til at give dem en god oplevelse,” siger Josef og Elias.

Duoen spiller på 13 af Ungdommens Røde Kors’ ferielejre, hvor de også vil mødes med børnene og give autografer.

Fakta om ferielejre

  • Ungdommens Røde Kors arrangerer i år 21 ferielejre i hele Danmark i ugerne 28, 29 og 30.
  • 1400 børn og unge deltager på lejrene, som er arrangeret af 900 unge frivillige.
  • URK har arrangeret ferielejre for børn og unge fra udsatte familier hvert år siden 1964.
  • Lejrene er for de børn og unge, som ellers ikke ville komme på ferie.
  • Find alle de lokale URK-ferielejre på ferielejr.dk

Der er mulighed for, at pressen kan besøge en lokal lejr.

Kontakt:

Uge 28 og 30: Kommunikationskonsulent Eskil Hansen, 41 88 28 18 / eskil@urk.dk
Uge 29: Kommunikationskonsulent Signe Quist-Stouge, 40 88 35 59 / signe.q@urk.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/coronakrisen-forstaerker-bornenes-behov-for-at-komme-pa-ferielejr?releaseId=13596405

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu