ANNONCE

PRM / Covid-19 flytter Udenrigsministermøde i Østersørådet fra Bornholm til internettet

17. april 2020 09:00 | Af: Ritzau Info
 

Mødet mellem udenrigsministrene i Østersørådet, der skulle afholdes på Bornholm den 19. maj 2020 som led i det danske formandskab, bliver i stedet afholdt over videokonference. Det sker på grund af COVID-19-situationen.

Pressemeddelelse fra Udenrigsministeriet

Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler:

“Jeg er selvfølgelig rigtig ærgerlig over, at mødet ikke bliver på Bornholm. Bornholm er det oplagte sted at drøfte regionelle problematikker – lige midt i Østersøen. Og jeg havde glædet mig til at vise min hjemstavn frem for vores nabolande. Men vi må alle tage konsekvenserne af Corona-pandemien, og derfor bliver udenrigsministermødet i stedet gennemført som et virtuelt møde. Med et virtuelt møde bliver det stadig muligt at drøfte emner, der er vigtige for regionen og dens folk – hvilket i sidste ende er årsagen til, at vi har de her møder.”

Østersørådet er et unikt forum for mellemstatsligt samarbejde, regional dialog og samhørighed blandt de nordiske og baltiske lande, Tyskland, Polen, Rusland og EU. Danmark har siden juli 2019 haft formandskabet for Rådet, og har i den forbindelse stået i spidsen for at implementere reformer af Østersørådet. Målet er at gøre organisationen mere fleksibel og effektiv og få den regionale politiske dialog tilbage til Rådet. Det nu virtuelle udenrigsministermøde er et vigtigt led i denne implementering.

Beslutningen om at ændre udenrigsministermødet fra et fysisk møde til en videokonference blev truffet inden påske, men har af hensyn til diplomatisk kontakt med deltagerlandene og orientering af de bornholmske samarbejdspartnere først været muligt at kommunikere offentligt ud nu.

Kontakt:

For yderligere presse:
Udenrigsministeriets pressevagt
Tlf.: +45 61 97 92 47
@: pressevagten@um.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/covid-19-flytter-udenrigsministermode-i-ostersoradet-fra-bornholm-til-internettet?releaseId=13591890

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu