ANNONCE

PRM / COVID-19: Lolland løfter sammen, og det skal vi blive ved med

23. marts 2020 19:53 | Af: Ritzau Info
 

Det er status og opfordringen fra borgmester Holger Schou Rasmussen efter, at statsministeren netop har meddelt, at initiativerne til inddæmning af COVID-19 skal fortsætte til efter påske, den 13. april.

Pressemeddelelse fra Lolland Kommune

Danmark er i beredskab, og den ændrede hverdag i alle dele af samfundslivet kan også mærkes af alle i Lolland Kommune. COVID-19 trækker store veksler på alle.

“Jeg er stolt over den måde, som borgere og virksomheder har mødt en meget anderledes og ofte amputeret hverdag. Hvad enten det er det kommunale tilbud, der er lukket, begrænset bevægelsesfrihed, eller lokale virksomheder, der omlægger produktionen til værnemidler, så møder alle krisen med stor fleksibilitet, forståelse og sammenhold. På Lolland står vi sammen, når det blæser”, siger Holger Schou Rasmussen, og tilføjer:

“Og det skal vi blive ved med, for vi er ved foden af bjerget, og de næste uger kan vi ikke stå igennem hver især. Dem kan vi kun komme igennem sammen. Det gælder i Lolland Kommune, og det gælder i Danmark.”

Siden statsministeren den 11. marts annoncerede neddroslingen af Danmark, er arbejdet i Lolland Kommune gået på to ben.

Ét ben hvor det har handlet om at neddrosle kommunens aktiviteter. Dvs. opretholde kernefunktioner og kerneydelser, mens en så stor del af medarbejderne fortsætter med deres normale opgaver hjemmefra.

Og så et ben, hvor det har handlet om at få beredskabet på plads til de kommende uger, hvor det forudses, at COVID-19-pandemien øger presset på alle dele af det danske sundhedsvæsen. Det er et arbejde, der i Lolland Kommune koordineres i kommunens kriseberedskab, og som er centreret omkring sektoren Ældre & Sundhed. Her er der allerede taget en lang række initiativer, bl.a.:

  • Der er etableret ekstra sengepladser, til at modtage patienter i tilfælde af ekstraordinær hjemsendelse fra regionens sygehuse. 10 pladser er allerede etableret, og yderligere 22 er på vej.
  • Man har registreret alle kommunens ansatte med sundhedsfaglig eller anden relevant baggrund, også uden for Ældre og Sundhed, hvis der bliver behov for yderligere personale til området. I den kommende uges tid vil et halvt hundrede medarbejdere, som ikke til daglig arbejder i ældresektoren, modtage undervisning i basale sundhedsfaglige færdigheder m.m. samt blive introduceret ude i sygepleje- og plejeområdet med henblik på at forstærke kapaciteten til at imødegå de kommende ugers udfordringer.
  • Man har samlet alle værnemidler sammen og styrer anvendelsen af disse med sikker hånd for at få dem til at strække så langt som muligt.
  • Man er i dialog med Region Sjælland om oprettelse af en fælles jobbank for sundhedsfagligt personale i kommunerne.

Foreløbig opretholdes den visiterede rengøring hos kommunens ældre, og skulle det blive nødvendigt midlertidigt at skære i denne i lighed med andre kommuner, så vil alle berørte få direkte besked.

“Vi har forberedt – og forbereder – os grundigt. Vi tager situationen alvorligt og har brugt de sidste 12 dage effektivt. Ligesom jeg er fuld af beundring for borgere og virksomheder, skal der derfor også lyde en kæmpe tak til ansatte og ledere i hele kommunen. Tak for det store arbejde, der allerede er lagt, og som skal lægges, i de næste uger, hvor arbejdsvilkårene og opgaverne kan være anderledes end normalt, og hvor mange sektorer allerede er dybt involveret i oprustningen af kommunens sundhedsområde.”

“Alle er klar over situationens alvor, og at det er uger, som stiller store krav til os alle. Vi – borgere, virksomheder og kommune – skal løfte sammen og forberede os på, at sygdomme også kan ramme Lolland hårdere, end vi ser nu. Jo mere vi forbereder os, jo bedre vi efterlever myndighedernes anbefalinger og påbud, jo større er sandsynligheden for, at vi står stormen igennem”, siger Holger Schou Rasmussen.

Orienter dig nationalt og lokalt

Lolland Kommune opfordrer borgere og virksomheder til at orientere sig på coronasmitte.dk, hvor de statslige myndigheders informationer og anvisninger er samlet. På kommunens hjemmeside, lolland.dk/corona, og Facebookside kan man følge med i de anvisninger og informationer, der kommer på lokalt plan.

Kontakt:

Borgmester Holger Schou Rasmussen tlf.: 23 24 91 80

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/covid-19-lolland-lofter-sammen-og-det-skal-vi-blive-ved-med?releaseId=13590492

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu