PRM / CPH HALF en folkefest med historisk hurtige tider

16. september 2018 15:07 | Af: Ritzau Info
 

Der var lagt op til et brag af en søndag, da løbere i København stillede til start ved CPH Half. I Berlin var verdensrekorden på den dobbelte distance netop blevet slået samme dag, og ruten i København er notorisk hurtig. Ved CPH Half bet blev til europæisk rekord for kvinderne til Sifan Hassan i tiden 1:05,15, mens Daniel Kipchumba vandt for herrerne i tiden 59.06. Ikke færre end otte mænd kom under en time på de 21,1 km

Pressemeddelelse fra Sparta Atletik og Motion

I løbeverden er dagen i dag blevet kaldt super søndag, netop fordi både Berlin og København afvikler hel- og halvmaraton på nogen af verdens hurtigste ruter. Vejret i København var super og helt perfekt til en folkefest for både eliten og de omkring 22.000 motionister.

“Vi har en folkefest med de 22.000 deltagere og får vist København fra sin bedste side. Vi kommer ikke udenom eliteresultaterne: En europarekord for kvinderne og et fantastisk spændende løb. Det er også første gang nogen sinde, at der er ti mænd, der løber så hurtigt i en halvmaraton i hele verden. Så det er meget, meget svært ikke at have armene over hovedet lige nu. Dette års CPH Half har været en fantastisk oplevelse og klart den bedste udgave hidtil,” siger Jakob Larsen, direktør, Dansk Atletik Forbund.

Dorte Vibjerg, direktør, Sparta, supplerer: “Det har været en fantastisk rejse for os i Sparta. På blot fire år er vi gået fra at afvikle et motionsløb til at afvikle et internationalt gold label løb som både favner elite og bredde. Vi gør det i idrættens tegn og vi kan ikke gøre det uden de 1200 frivillige og hjælpeklubber, det er helt afgørende for at vi lykkes med et event af denne klasse.”

De mange hurtige tider, og det rekordstore antal udenlandske deltagere vækker også glæde hos Sport Event Denmark, som igen i år er partner på løbet.

“Copenhagen Half Marathon er den direkte arv fra VM i halvmaraton i 2014. Det er specielt glædeligt, at der igen i år var rekordstor udenlandsk deltagelse med 5500 løbere. Det er med til at brande Danmarks som både løbenation og destination, ” siger Lars Lundov, direktør i Sport Event Denmark.

København viser sig i dag som en værtsby i verdensklasse, hvilket de københavnske partnere er meget enige i.

Københavns Kommune
“Det har været en skøn oplevelse at tage del i denne kulturbegivenhed, som viser, hvad København gør bedst. Vi inkluderer idrætsudøvere på højeste niveau i bybilledet, samtidig med at københavnerne som sædvanligt skaber fremragende stemning og bidrager til en rigtig folkefest,” siger kultur- og fritidsborgmester i København Niko Grünfeld (Å).

Frederiksberg
“Det var imponerende at se de mange løbere. Jeg håber selvfølgelig, at de især nød turen gennem Frederiksberg, og ikke mindst den smukke flagallé på Frederiksberg Allé. Det er bare en stor oplevelse for både løbere og tilskuere, når så stort et løb passerer gennem Frederiksbergs veje og alleer. Derfor er det med fornøjelse, at Frederiksberg også i år, har været en del af det gode samarbejde omkring CPH Half,” formand for Kultur- og Fritidsudvalget Simon Aggesen.

Wonderful Copenhagen
“Copenhagen Half skaber en folkefest i Københavns gader for både deltagere, københavnerne og de tilrejsende. Vi har samarbejdet med Copenhagen Half om at udvikle eventen og gøre København til en international løbedestination. Derfor er det glædeligt, at der med de ca. 5500 tilmeldte løbere er repræsenteret 114 lande. Copenhagen Half understreger i den grad hovedstadens position som en af verdens bedste sportsbyer,” siger Mikkel Aarø-Hansen, administrerende direktør hos Wonderful Copenhagen.

Vindere:

Mænd: Daniel Kipchumba (Kenya) 59.06 minutter

Kvinder: Sifan Hassan (Holland) 1:05,15 minutter – ny europarekord

CPH Half var samtidigt også dansk mesterskab.

Mænd

1.Thijs Nijhuis, Viborg AM 1:05,29

2. Peter Glans, Odense Atletik 1:05,38

3. Andreas Lommer, Odense Atletik 1:05,43

Kvinder

1.Cecilie Mikkelsen, Sparta 1:19,20

2. Kirsten Petersson, Esbjerg AM 1:19,40

3. Fie Sønderby Christensen, RUNAAR 1:20,27

FAKTA OM COPENHAGEN HALF MARATHON

Arrangører: Dansk Atletik Forbund og Sparta Atletik og Motion

Bidragsyder: Nordea Fonden.

Samarbejdspartnere: Sport Event Denmark, Københavns Kommune, Frederiksberg Kommune og Wonderful Copenhagen

Deltagere: Knap 22.000 heraf 5500 udenlandske

Læs meget mere på www.cphhalf.dk

#cphhalf og #sporteventDK

Kontakt:

PR- og Pressemedarbejder Martin van Dijk tlf.: 26292691 email: martin@sparta.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/cph-half-en-folkefest-med-historisk-hurtige-tider?releaseId=13560615

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu