PRM / CPH Half har fat i fremtidens verdensstjerner

3. december 2018 07:01 | Af: Ritzau Info
 

På fire år har CPH Half manifesteret sig som et af de hurtigste halvmaratons i verden, og det tiltrækker en lang række af fremtidens største verdensstjerner.

Pressemeddelelse fra Sparta Atletik og Motion

“Faktum er, at vi ikke har økonomien til at tiltrække de største navne som eksempelvis Mo Farah. I stedet er det ofte de lidt yngre løbere, som endnu ikke er slået 100 procent igennem, som stiller til start, og det giver faktisk ofte også hurtigere tider. De tager chancen fra starten og løber for at sætte en hurtig tid, da det kan bringe dem videre i karrieren,” siger Henrik Paulsen, sportschef i Sparta Atletik & Motion.

Så for Copenhagen Half Marathon er det en klar strategi at spotte fremtidens stjerner og få dem til start. En strategi som har været med til at placere CPH Half på verdenskortet som et af de hurtigste halvmaratonløb på kloden.

Manden med verdensrekorden

Et godt eksempel på denne strategi er Abraham Kiptum. Et navn som måske ikke siger de fleste så meget, og det gjorde det heller ikke, da han den 16. september stillede til start ved Copenhagen Half Marathon. Her hørte han lagt fra til blandt de største navne eller favoritter. Han overraskede dog og kom i mål som nummer to i tiden 59.09, hvilket var en ny personlig rekord. En måned senere satte han så en ny fantastisk verdensrekord i tiden 58.18 minutter, da han stillede til start ved Valencia halvmaraton

“Det viser, at vi har fat i de rigtige løbere ved CPH Half. Vi drømmer jo om, at der bliver sat en ny verdensrekord i København, og havde vinden ikke drillet en smule i år, så havde vi i hvert fald løberne, som havde kapaciteten til at sætte en ny verdensrekord, hvilket Kiptum jo viste en måned senere i Valencia. Så det er samme strategi, vi vil anvende, når elitefeltet til 2019 skal sammensættes, ” siger Henrik Paulsen.

Copenhagen Half Marathon løbes den 15. september 2019, og tilmeldingen er åben.

Arrangører

Sparta Atletik & Motion og Dansk Atletik Forbund

Bidragsyder

Nordea-fonden

Primær Sponsor

Zalando

Partnere

Sport Event Denmark, Wonderful Copenhagen, Frederiksberg Kommune og Københavns Kommune.

Kontakt:

PR- og Pressemedarbejder Martin van Dijk tlf.: 26292691 email: martin@sparta.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/cph-half-har-fat-i-fremtidens-verdensstjerner?releaseId=13564732

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu