PRM / Cyklistforbundets guide til Naturens Dag: Gør en lille cykeltur til en storslået ekspedition

7. september 2018 10:14 | Af: Ritzau Info
 

Naturen er så vild, at du slet ikke behøver at være Indiana Jones for at lokke eventyret frem. Følg Cyklistforbundets fem tip og tag hele familien med ud og cykle på Naturens Dag søndag den 9. september.

Pressemeddelelse fra Cyklistforbundet

Skal I en tur i skoven? Hen i parken? Eller bare et smut ned ad den markvej, der altid har lokket lidt? Det er faktisk ikke så vigtigt, hvor I cykler hen. Bare I holder øjne og ører åbne – for naturen er vild, og I ved aldrig, hvad I møder.

Cyklistforbundet inviterer hele Danmark op på cyklen på Naturens Dag, og det sker med fem tip til store naturoplevelser på cykel.

– To hjul giver pedalkraft til at nå langt omkring, og det gør cyklen til en særlig ven på Naturens Dag. Vi ønsker alle en dejlig dag med nye og overraskende oplevelser, siger Klaus Bondam, direktør i Cyklistforbundet.

CYKLISTFORBUNDETS GUIDE TIL NATURENS DAG

 • PAK LUPPEN – OG DE ANDRE TING, DER GØR OPLEVELSEN STØRRE
  Lidt velvalgt grej får følelsen af at være på ekspedition til at vokse. Men slæb ikke det halve af huset med – hold det enkelt og sjovt. En lup kan fx gøre en myre til en drabelig gigant. Et simpelt syltetøjsglas kan blive til et improviseret terrarie. Med en kikkert kan I spotte vildt og rovfugle på lang afstand. Og hvem kan undvære en snittekniv, når der er pinde?
 • SÆT KURS – OG PRØV AT FARE VILD
  Både børn og voksne er vant til, at hverdagen er skemalagt, og bilen kører efter GPS. Så slip cyklerne løs på ukendte veje og mærk fryden brede sig sammen med et lille sug i maven. For hvad venter der, hvor stien svinger? Måske er vejen blind – eller måske kommer I ud på et eventyr, I aldrig kunne have planlagt? Og hvis I tager mobilen eller et kort med i tasken, skal I nok komme hjem, inden ungerne skal i skole igen.
 • FART, SKRÆK OG KRIBLENDE KRYB
  Hvad er et eventyr uden vovemod? Ikke rigtig et eventyr, vel? Så husk at gøre noget, I næsten ikke tør! I behøver ikke at svinge jer i reb over halsbrækkende slugter. Naturen kan sagtens bringe hvin og gys frem, uden at det bliver farligt. Børn, der cykler godt, kan finde en bakke i skoven, som det kræver mod at suse ned ad. Måske tør de også stikke hånden ind i det hule træ? Eller forsigtig holde en bille i hænderne? Måske tør de voksne også?
 • UDEN MAD OG DRIKKE – DUER HELTEN IKKE
  Man kan godt blive sulten af en storslået og heltemodig cykelekspedition! Og selv om I kan være heldige at finde et gammelt æbletræ, lidt nødder og et par svampe, så skal de voksne ekspeditionsledere huske at pakke noget lækkert, der egner sig til at spise i skovbunden eller i grøftekanten. Og smør hellere en ekstra bolle, for mad smager bare bedre under åben himmel.
 • SÅ GÅR DEN VILDE SKATTEJAGT
  Børn er notoriske samlere. Så du kan hurtigt sætte gang i en lille skattejagt i naturen, og det behøver langt fra at være den hellige gral, I går på jagt efter. Tiden flyver, når I først får øje på, hvad er findes i skovbunden, i grøften eller på stranden. Blanke kastanjer, kogler, svampe, skaller, blomster – og måske en helt særlig skat som en lille klump rav eller et gevir fra et rådyr. Lad skattene bagefter pynte hjemme i vindueskarmen og huske jer på, at I snart skal på ekspedition igen.
 • Naturens Dag er Danmarks Naturfredningsforenings og Friluftsrådets årlige mærkedag for naturoplevelser, der skal få flere børn og voksne ud i naturen.

  FAKTA: HVAD SIGER REGLERNE OM AT CYKLE I NATUREN?

  • Du må cykle på alle markveje, også selvom de privatejede.
  • Du må cykle med alle slags cykler i skoven.. Men du må kun cykle på stier og veje og kun på de stier og veje, der er egnede til cykling med en almindelig cykel. Du må altså ikke cykle på skovbund og på ‘trampestier’
  • Du må ikke cykle på stranden, men du må gerne trække cyklen henover udyrkede arealer og på stranden
  • Færdselsloven gælder også i naturen.

  Kilde: Friluftsrådet

  Kontakt:

  Kommunikations- og kampagnechef Jane Kofod tlf.: 2217 5588 email: jak@cyklistforbundet.dk

  Direktør Klaus Bondam tlf.: 4070 8365 email: bondam@cyklistforbundet.dk

  Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/cyklistforbundets-guide-til-naturens-dag-gor-en-lille-cykeltur-til-en-storslaet-ekspedition?releaseId=13495565

  Del:
  Del din kommentar
  Forsiden lige nu