PRM / DA deltager i regeringens teknologipagt

24. april 2018 11:21 | Af: Ritzau Info
 

DA og dets medlemsorganisationer bakker fuldt og helt op om regeringens nye Teknologipagt, der skal få flere unge til at uddanne sig inden for det teknologiske, digitale og tekniske område. DA og medlemsorganisationerne deltager med projektet ÅbenVirksomhed, der skal bygge bro mellem skoler og erhvervsliv.

Pressemeddelelse fra Dansk Arbejdsgiverforening

Regeringens Teknologipagt, der bliver lanceret i dag, skal skabe et bedre samarbejde mellem erhvervslivet og uddannelsesinstitutionerne. Målet er, at 20 pct. flere skal gennemføre en faglært eller videregående uddannelse over de næste ti år inden for de såkaldte STEM-områder (teknologi, IT, naturvidenskab og matematik).

Adm. direktør Jacob Holbraad:

“Jeg er begejstret for regeringens nye initiativ. Virksomhederne oplever allerede i dag mangel på medarbejdere med de rette digitale og tekniske kompetencer, f.eks. ingeniører, elektrikere og IT-specialister, og den mangel vil blive endnu større i fremtiden. Det er et alvorligt problem for de danske virksomheder, og Teknologipagten er derfor helt rigtigt tænkt.

DA og vores medlemsorganisationer vil bidrage til Teknologipagten med projektet ÅbenVirksomhed. ÅbenVirksomhed skal være med til at åbne de unges øjne for de muligheder, som en uddannelse og job inden for det digitale og tekniske område fører med sig. Det bliver et område, hvor der i fremtiden vil være tæt på jobgaranti, store udviklingsmuligheder og høj løn. Det skal vi fortælle de unge. Og vi skal vise dem, hvad det i praksis vil sige at arbejde med teknologi og naturvidenskab ude på en virksomhed, og hvad det konkret kan bruges til.”

Kontakt:

Adm. direktør Jacob Holbraad tlf.: 29200300 email: jah@da.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/da-deltager-i-regeringens-teknologipagt?releaseId=12713519

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu