ANNONCE

PRM / Dårlige rammer på hjemmearbejdspladsen kan koste samfundet millioner

17. april 2020 06:00 | Af: Ritzau Info
 

Lovgivningen for det fysiske arbejdsmiljø overses på hjemmearbejdspladsen. Det kan koste samfundet millioner, mener eksperter.

Pressemeddelelse fra JustMore

At få styr på de daglige rutiner, at skille arbejde fra fritid og at passe børn og andre pligter mens man arbejder, er alle nye problemstillinger, der er forbundet med hjemmearbejdspladsen under Coronakrisen. Ifølge flere eksperter kan det føre til nedsat motivation og produktivitet, der kan koste samfundet millioner af kroner i tabt arbejdsfortjeneste.

De fysiske forhold bliver glemt

Men hvor det praktiske og psykiske arbejdsmiljø har fået en del omtale, så er det fysiske rammer blevet overset i debatten. Det undrer Michael Petersen, direktør for webshoppen JustMore, som forhandler kontorartikler:

– Der er mange gode råd og idéer til, hvordan vi bedst muligt arbejder hjemmefra og bevarer produktiviteten, men en ting ændrer sig ikke: Vi skal fortsat passe på os selv, når vi arbejder mange timer foran skærmen. Det er arbejdsgiverens ansvar at sikre et godt fysisk arbejdsmiljø for den ansatte, men det virker i det store hele til at være glemt for hjemmearbejdspladserne under krisen.

Ph.d. i sundhedsvidenskab og post.doc. på Københavns Universitet, Christina Schnohr, understreger, at et godt fysisk arbejdsmiljø ikke må undervurderes:

– Der er meget lovgivning om de fysiske rammer på arbejdspladsen, hvilket er en indikation af, hvor vigtigt et godt arbejdsmiljø er for vores fysiske velvære, koncentrationsevne og humør, siger Christina Schnohr. Hun tilføjer:

– Så når rammerne ikke er ordentlige, vil det selvfølgelig have stor indflydelse på vores produktivitet. Og der er ingen tvivl om, at et dårligt fysisk arbejdsmiljø på hjemmefronten vil have en negativ effekt og koste for både arbejdsgiverne og samfundet som et hele.

Michael Petersen har over 30 års erfaring med at sætte gode rammer for kontorarbejde. Han har følgende råd til hvad man selv kan gøre, hvis ikke man har fået hæve-sænkebordet eller kontorstolen med hjem:

Glem sengen og husk at bevæge dig

Arbejd højest i 25 minutter ad gangen efterfulgt af en lille pause. I pausen kan man passende rejse sig fra stolen, ryste arme og ben lidt og få gang i blodcirkulationen. Du kan også med fordel tage et minut eller to på et vippebræt.

– Og uanset hvor fristende det er, så bør man ikke arbejde med den bærbare i skødet på sofaen eller siddende i sengen. Den bedste arbejdsstilling opnår man ved et bord med en højde, hvor armenes bøjning er på cirka 90 grader, når man bruger tastaturet.

Forebyg museskader
og få dig en god kontorstol

En god kontorstol giver den rigtige arbejdsstilling og hjælper med at rette ryggen ud, så man ikke kommer til at sidde og hænge foran skærmen. Gå efter en kontorstol med mange indstillingsmuligheder og god støtte til ryg og lænd.

Museskader er en udbredt arbejdsrelateret skade, og det ændrer hjemmearbejdspladsen selvfølgelig ikke på. Så opdater mus og tastatur med mere ergonomiske løsninger. For eksempel med en vertikal mus eller en rullemus til at sætte under tastaturet.

Kontakt:

Michael Petersen
Direktør, JustMore
(+45) 70 20 55 37
mip@justmore.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/darlige-rammer-pa-hjemmearbejdspladsen-kan-koste-samfundet-millioner?releaseId=13591877

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu