ANNONCE

PRM / Danmark har fået sin første niveauvurderede akupunkturuddannelse

20. februar 2020 07:00 | Af: Ritzau Info
 

Pressemeddelelse fra Nordisk Akupunkturuddannelse

Nordisk Akupunkturuddannelse (NOAK) kan nu tilbyde den første niveauvurderede akupunkturuddannelse i Danmark.

Efter en ændring af akkrediteringsloven, kan private uddannelser søge om at få foretaget en vurdering af uddannelsens samlede mål for læringsudbytte, i forhold til “Kvalifikationsrammen for Livslang Læring”.

Vi ser det som en stor anerkendelse af vores undervisere og studieordning, der er blevet placeret på niveau 5 på “Kvalifikationsrammen for livslang læring” – hvilket er niveauet lige under sundhedsprofessionsbachelorer.

Vurderingen betyder, at studerende kan vide sig sikre på, at både undervisere og studieordningen for akupunkturuddannelsen er blevet gennemgået af uvildige eksperter.

Læs mere om kvalifikationsrammen her:

https://ufm.dk/uddannelse/anerkendelse-og-dokumentation/dokumentation/kvalifikationsrammer

Det handler om at sikre kvaliteten af akupuntur

Brancheforeningen Praktiserende Akupunktører (PA) har igennem en periode på 6 – 7 år arbejdet sammen med akupunkturskolerne, for at øge kravene for at praktisere akupunktur i Danmark, særligt for at sikre patientsikkerheden. Det er kun 4 skoler i Danmark, som i denne periode har stået distancen og opgraderet akupunkturuddannelsen til de frivilligt meget høje krav sammenlignet med RAB-bekendtgørelsens (brancheadministreret registreringsordning for alternative behandler) mindstekrav.

Arbejdet har betydet en udvidelse af såvel det faglige indhold som det samlede timetal på uddannelsen, som i dag er beskrevet i en selvstændig og omfattende studieordning.

PA glæder sig derfor utroligt meget over de første bedømmelser fra Danmarks Akkrediteringsinstitution, som foretager niveauvurdering af Den PA-godkendte Akupunkturuddannelse. PA ser niveauvurderingen som et væsentligt skridt på vejen til at skabe fokus på behovet for at stille nogle læringsmæssige krav til akupunktører i Danmark.

Læs mere om den PA-godkendte uddannelse på NOAKs hjemmeside: https://noakud.dk/

Du kan læse niveauvurderingen her: https://akkr.dk/wp-content/filer/akkr/Bevis-og-vurdering-Nordisk-Akupunkturuddannelse.pdf

Kontakt:

Vibeke Bergfors, skoleleder på Nordisk Akupunkturuddannelse:
Tlf: 20 24 14 37
Mail: vibeke@bergfors.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danmark-har-faet-sin-forste-niveauvurderede-akupunkturuddannelse?releaseId=13588321

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu