PRM / Danmark på Vippen: Stop grøftegravningen og sats på hele Danmark, Brian Mikkelsen

18. maj 2018 16:50 | Af: Ritzau Info
 

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) har i dag annonceret, at der skal nedsættes en særlig hovedstadskommission, der skal se på hovedstadens udviklingspotentiale. Drop kommissionen og sæt fokus på udvikling af hele Danmark, lyder det fra Danmark på Vippen.

Pressemeddelelse fra Danmark på Vippen

“Erhvervsministeren taler om, at der skal sættes en stopper for ‘hovedstadsbashing’, men det må være et begreb, han selv har opfundet til lejligheden. Jeg har meget svært ved at se eksempler på det i praksis. Og jeg har mere end svært ved at se logikken bag at nedsætte en kommission med et så ensidigt fokus. Skal vi så også have en kommission, der skal se på Østjylland, Fyn og Lollands udviklingspotentiale? Det, vi har brug for, er at skabe vækst og udvikling i hele Danmark. Der ligger et enormt potentiale i at se by og land som hinandens forudsætninger, men det bidrager den nye kommission ikke til. Tværtimod. Den graver grøfter mellem hovedstaden og resten af Danmark,” siger Kim Ruberg, formand for Danmark på Vippen.

Regeringen har lagt op til en politik, hvor der skal skabes vækst og udvikling i hele landet. Målet har været et Danmark i bedre balance, og den målsætning er langt fra indfriet endnu. På mange områder fortsætter forskellene med at vokse, og hvordan den udfordring løses, er aldrig blevet undersøgt til bunds.

“Når vi taler bedre balance, så er det hele tiden et skridt frem og to tilbage. Vi er glade for, at der nu er kommet så meget fokus på den skæve udvikling, at der overhovedet bliver taget skridt i den rigtige retning, men alt for ofte ender det med hensigtserklæringer og gode viljer. Det vil give meget bedre mening at nedsætte en balancekommission, der direkte tog fat på det centrale spørgsmål i dansk politik i disse år: Hvordan sikrer vi udvikling og gode vilkår for borgere og virksomheder i alle dele af landet,” siger Kim Ruberg.

Danmark på Vippen har de seneste år udgivet en række analyser, der alle entydigt viser, at hovedstaden sammenlignet med resten af Danmark bliver begunstiget med tusindvis af uddannelsespladser, statslige arbejdspladser og statslige støttemidler til museer, scenekunst og byfornyelse. En stor del af hovedstadens vækst bygger på den baggrund på, at en uforholdsmæssigt stor andel af danskernes fælles statsskattepenge ensidigt kommer hovedstadsområdet til gode og skaber en positiv spiral dér, mens pengeoverførslen skaber en negativ spiral i store dele af det Danmark, der betaler til hovedstaden.

“Det går godt i hovedstadsområdet. Og Danmark har brug for en stærk hovedstad. Men det er samtidig helt afgørende for dansk økonomi, at udviklingen sker i hele Danmark. Udsulter vi store dele af landet, vil det gå hårdt ud over de eksporterhverv, vi lever af, og som hovedsageligt ligger uden for hovedstaden,” siger Kim Ruberg og fortsætter:

“Derfor er vores anbefaling til regeringen også klar: Nedsæt en kommission, der skal udarbejde en vision og strategi for et Danmark i balance. En sammenhængende plan for hele landet, som rækker ind i fremtiden, og som erkender, hvor Danmarks reelle værdier og indtægter skabes, og på den baggrund vender udviklingen på den lange bane. Det handler om konkrete mål for, hvordan man sikrer den rette arbejdskraft til virksomheder i hele landet, hvordan man kan få forbedret infrastrukturen i hele landet, hvordan vi sikrer flere uddannelser i hele landet, hvordan vi sikrer lige kreditmuligheder osv,” siger Kim Ruberg.

Kontakt:

Kim Ruberg
Formand Danmark på Vippen
Mail: kim@ruberg.dk
Tlf.: 40 300 500

Martin Ø. Carstensen
Kommunikationschef Danmark på Vippen
Mail: martin@danmarkpaavippen.dk
Tlf.: 23 71 00 43

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danmark-pa-vippen-stop-groftegravningen-og-sats-pa-hele-danmark-brian-mikkelsen?releaseId=12859571

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu