PRM / Danmark skal være verdens mest idrætsaktive nation

5. maj 2018 15:07 | Af: Ritzau Info
 

DIF-formand luftede ambitiøs vision på årsmøde.

Pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund

“Vi er allerede verdens lykkeligste nation – eller i hvert fald tæt på. Vi er de bedste til at hygge os. Vi er også en af verdens grønneste og mest klimavenlige nationer. Men vi skal være endnu mere ambitiøse. Vi skal også være verdens mest idrætsaktive nation!”

Sådan indledte DIF-formand, Niels Nygaard, sin beretning på DIF’s årsmøde 5. maj 2018 i Idrættens Hus, Brøndby.

Formanden gjorde det klart, at det er et ambitiøst mål, som binder DIF-idrætten sammen med DGI, politikere, civilsamfundsorganisationer og virksomheder.
“Det er et mål, der understøtter danskernes sundhed, fællesskaber og netværk – og trækker tråde helt op til det storpolitiske niveau. Det er et mål, som vi alle skal løfte for at nå,” sagde han.

Kulturminister, Mette Bock (LA) var også på talerstolen. Hun kom i hendes tale ind på den fælles vision ‘Bevæg dig for livet’ og glædede sig over den affødte medlemsfremgang på et særligt område:
“Der har været stor vækst blandt piger og kvinder i foreningsidrætten. Det samlede antal kvindelige medlemmer er nu det højeste nogensinde. Det er en fantastisk udvikling.”

Mette Bock berørte også kampen mod doping og forsikrede, at regeringen fortsat vil udvise det politiske mod, der skal til for at sikre et stærkt antidoping-system internationalt og nationalt.

Ny kompetence til DIF’s Appelinstans

Repræsentantskabet vedtog på årsmødet et forslag om at sikre idrættens integritet på tværs af idrætssektorer og hjælpe eksterne idrætsorganisationer i deres kamp for en ærlig og fair idræt. DIF’s Appelinstans får nu udvidet sin kompetence, så den også omfatter eksterne idrætsorganisationer, og indsatsen kan indgå samarbejdsaftaler om tvistløsning på matchfixingområdet. På den måde opretholdes DIF-idrættens tvistløsningssystem som den centrale vogter af retssikkerhed i dansk idræt.

Genvalg og grønne forbund
Tre specialforbund blev på årsmødet certificeret som ‘Grønt Forbund’. Det var Dansk Surf og Rafting Forbund, Dansk Minigolf Union og Danmarks Moderne Femkamp.

Næstformændene, Thomas Bach og Hans Natorp, samt bestyrelsesmedlemmerne Niels-Christian Levin Hansen, Bent Clausen og Frans Hjorth Hammer blev alle genvalgt for to år.

Billedtekst:
Formand for Danmarks Idrætsforbund Niels Nygaard på talerstolen.

Fotokredit: Jeanne Kornum

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/prm-danmark-skal-vaere-verdens-mest-idraetsaktive-nation?releaseId=12778116

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu