PRM / Danmark udfordrer New York City til at tænke mere cirkulært

26. september 2018 13:20 | Af: Ritzau Info
 

Fire ud af fem produkter i USA bliver kun brugt én gang, inden de smides ud. Og i New York City bliver kun 17 % af alt affald genanvendt. Danske virksomheder vil over de kommende år bidrage med ideer til, hvordan newyorkerne kan blive bedre til at tænke cirkulært og skabe løsninger, som kan mindske mængden af affald og øge genanvendelsen. Det vil ske på Circular City Week New York, som i dag blev lanceret af DI’s administrerende direktør Karsten Dybvad.

Pressemeddelelse fra DI – Dansk Industri

Circular City Week New York finder første gang sted i begyndelsen af marts næste år. Men planen er, at temaugen skal gentages hvert år.

– Danmark er verdensførende inden for udvikling af løsninger med et cirkulært aftryk. Vores håb er, at vi kan engagere og inspirere virksomheder, beslutningstagere og almindelige borgere i New York. Vi vil gerne gå forrest og synliggøre, at cirkulær økonomi er relevant inden for fødevarer, mode og design, det byggede miljø og e-handel, siger Karsten Dybvad.

DI’s administrerende direktør lancerede planerne om en årlig uge med fokus på cirkulær økonomi på Climate Week NYC. Det skete under overværelse af statsminister Lars Løkke Rasmussen og Hendes Kongelige Højhed Kronprinsessen.

Cirkulær økonomi handler om at udnytte ressourcerne bedre til glæde for forbrugere, virksomheder og kloden. I omstillingen til cirkulær økonomi er der fokus på bedre intelligent design af produkter og at skabe nye forretningsmodeller og genanvende materialer, så de fastholder en høj værdi.

For virksomhederne gælder det om at gentænke både design, produktion, salg og forbrug, så ressourcerne kan bruges igen og igen.

– I Danmark har vi stærke traditioner for at udvikle grønne løsninger, og mange danske virksomheder er allerede godt i gang med at levere cirkulære løsninger. Det er dem, vi kan brede ud til en by som New York, hvor både borgere og politikere har en stærk interesse i denne dagsorden, siger Karsten Dybvad.

New York Circular City Week bliver arrangeret Danish Cleantech Hub – et samarbejde mellem Dansk Industri (DI) og State of Green.

New York Circular City Week har sin egen hjemmeside: www.circularcityweek.com

Følg os på:

https://www.facebook.com/danskindustri/?fref=ts” target=”_blank”>https://twitter.com/danskindustri?lang=da” target=”_blank”>https://www.linkedin.com/company-beta/163193″ target=”_blank”>https://www.instagram.com/danskindustri/” target=”_blank”> if (md.phone()) { //create space for tv2 format banner var post_class = 'class="article-content post-1222661 pressreleases type-pressreleases status-publish hentry"'; document.write('

'); document.write('
'); document.write('
'); document.write('
'); document.write('
'); document.write(''); document.write(''); document.write('
'); document.write('
'); document.write('
'); document.write('
'); document.write('
'); document.write('
'); document.write(''); document.write('
Del din kommentar
Forsiden lige nu