PRM / Danmarks Cykle Union i stort og ambitiøst ungdomssamarbejde med Uno-X

26. september 2018 14:04 | Af: Ritzau Info
 

Danmarks Cykle Union (DCU) har indgået et nyt, stort partnerskab med benzinselskabet Uno-X. Partnerskabet skal understøtte DCU’s ambition om at udvikle fremtidens cykeltalenter. Partnerskabet bliver offentliggjort i forbindelse med, at U19-landsholdet kører VM i landevejscykling i Innsbruck.

Pressemeddelelse fra Uno-X

Et nyt partnerskab mellem DCU og Uno-X skal hjælpe med at give fremtidens cykeltalenter de bedst mulige forudsætninger, både økonomisk, sportsligt og mentalt. Der er foreløbig tale om et 3-årigt samarbejde, hvor fokus er at skabe medaljeresultater og unge talenter, der kan repræsentere Danmark ved OL i 2024.

Uno-X vil med partnerskabet støtte talentudvikling af danske U19-cykelryttere. Det sker både ved økonomisk støtte, så rytterne får de helt rigtige rammer at udvikle sig i og gennem Uno-X’ samarbejde med MOT, der er en holdningsbearbejdende og værdiskabende organisation, der hjælper børn og unge til at blive mere bevidste, modige og til at se sig selv i en større sammenhæng.

Uno-X vil skabe fremtidens cykelprofiler
Georg Hansen, cykelchef hos Uno-X Danmark, ser frem til partnerskabet med DCU:

“I Uno-X ønsker vi at hjælpe med til at skabe fremtidens store cykeltalenter. Det kræver de rigtige fysiske rammer, men bestemt også at man får rustet de unge mennesker mentalt og værdimæssigt. Cykelsport på eliteplan er krævende for de unge ryttere, og vi vil gøre, hvad vi kan for at gøre dem så stærke og robuste som muligt og ruste dem til fremtidige karrierer inden for elitecykling.”

Han peger samtidig på, at der er tale om andet og mere end blot et sponsorat:

“Partnerskaber og samarbejde er en stor del af Uno-X’ DNA. Det betyder, at vi ikke blot støtter DCU økonomisk, men også tager et stort ejerskab i udviklingen af fremtidens cykeltalenter – bl.a. gennem vores mangeårige samarbejde med MOT.”

DCU hilser Uno-X velkommen
Hos DCU er der stor glæde over det nye samarbejde med Uno-X:

“Vi har gennem de sidste par år styrket organisationen og vores ungdomscykling samt talentudvikling i DCU. Vi er meget glade for at kunne tiltrække en samarbejdspartner som Uno-X, der både vil hjælpe økonomisk og med det vigtige arbejde i at gøre vores unge talentfulde ryttere modne til en fremtid inden for elitecykling. Samtidig er vi glade for, at PostNord også har bakket op om den nye aftale,” siger Lars Moss, kommerciel chef i DCU, og fortsætter:

“Når vi arbejder med de unge talenter, så arbejder vi langsigtet. Et af vores helt store pejlemærker, for de unge talentfulde ryttere, er OL i Paris i 2024. Men inden da skal vi løbende skabe resulter både ved kommende EM, VM og store mesterskaber. Her bliver samarbejdet med Uno-X en afgørende faktor.”

Talentudviklingen har brug for en hjælpende hånd
Uno-X vil bidrage til at skabe de rette og professionelle rammer for cykelryttere, der i fremtiden kan markere sig på bane såvel som på landevej.

“Danmark er i den grad en cykelnation, og vi har en lang stolt tradition for at skabe ryttere, der markerer sig i den absolutte top af cykelsporten. Men især talentudviklingen, der skal sikre fremtidige profiler, har hårdt brug for en hjælpende hånd, hvis vi skal bibeholde denne position. Her vil Uno-X gerne hjælpe, inspirere og udvikle robuste, unge cykeltalenter, der samtidig kan være stor inspiration for mange andre unge i Danmark,” afslutter Georg Hansen.

Partnerskabet mellem DCU og Uno-X løber i første omgang i tre år og omfatter unge talenter af begge køn, inden for landevejs- og banecykling.

Læs mere på www.unox.dk/da-dk/cykel.

Vedhæftede billeder er til fri, redaktionel afbenyttelse.

For yderligere information, kontakt:

  • Lars Moss, kommerciel chef, Danmarks Cykle Union, tlf. +45 40 30 16 42
  • Georg Hansen, cykelchef, Uno-X Danmark A/S, tlf. +45 24 24 77 90

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danmarks-cykle-union-i-stort-og-ambitiost-ungdomssamarbejde-med-uno-x?releaseId=13561239

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu