ANNONCE

PRM / Danmarks første højhusvandværk er klimavenligt og fleksibelt

16. april 2020 06:30 | Af: Ritzau Info
 

Frederiksberg Forsyning bygger et nyt vandværk med blødgøringsanlæg, som kan bryste sig af de nyeste tekniske løsninger og fleksible konstruktioner. Sådan får byens borgere miljømæssigt og økonomisk bæredygtigt drikkevand.

Pressemeddelelse fra Niras A/S

Et komplet, nyt vandværk i fire etager plus kælder skal i to proceslinjer behandle både råvand fra Frederiksberg Forsynings egne boringer og vand fra forsyningens eksterne leverandør. Målet er at sikre en tilstrækkelig kapacitet af drikkevand på op mod 785.000 liter i timen.

“Bygningen skal huse den nyeste teknologi inden for avanceret procesudstyr, og vi skal forstå de komplicerede processer, for at rammerne bliver rigtige. Bygningen går i højden i stedet for i bredden. Den skal se flot ud og ligger tæt på eksisterende anlæg, som i øvrigt er i drift. Der er virkelig mange hensyn, og vi skal holde tungen lige i munden,” siger afdelingsleder Andreas Bollerslev fra NIRAS, som er ingeniørrådgiver på det spændende og komplekse byggeri.

Understøtte verdensmål for bæredygtig udvikling

Vandværksprojektet skal også understøtte Frederiksberg Forsynings ønsker om at bidrage til FN’s 17 verdensmål og spejle målene om “Rent vand og Sanitet”, “Bæredygtig energi”, “Bæredygtige byer og lokalsamfund” og “Klimaindsats”.

“At blødgøre vandet passer fint med, at Frederiksberg skal være en grøn og klimaneutral by. Vores kunder kan se frem til at spare på både rengøringsmidler og vaskepulver, og deres elkedler, vaske- og opvaskemaskiner belastes mindre. Det samme gælder for vandrør og -installationer, der bliver mere effektive og holder i længere tid,” siger planchef i Frederiksberg Forsyning Henrik Bay.

Fremtidssikret og fleksibelt

Og for at bygningen bliver så bæredygtig og fremtidssikret som mulig, skal den være fleksibel.

“Vi er i tæt dialog med bygherren om dette. Vi skaber og forbereder konstruktionen til krav, som vi ikke kender endnu. Vi indregner forskellige scenarier på tagetagen til for eksempel solceller og køleanlæg, samt facader og gavle med store montageåbninger, så man kan få stort udstyr ind og ud,” siger Andreas Bollerslev.

Myndighedsprojektet skal være klar i maj 2020, og hovedprojektet forventes at løbe hen over sommeren. Byggeriet skal ifølge planen stå færdigt i 2022.

Udover Frederiksberg Forsyning samarbejder NIRAS med Arkil, Krüger og Gottlieb Paludan.

Læs mere på niras.dk her.

Kontakt:

Afdelingsleder, Konstruktioner Andreas Bollerslev tlf.: 2040 0021 email: ANBO@niras.dk

Projektdirektør Erling Ketelsen tlf.: 2019 8770 email: ErK@niras.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danmarks-forste-hojhusvandvaerk-er-klimavenligt-og-fleksibelt?releaseId=13591812

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu