ANNONCE

PRM / Danmarks Lærerforening: Vi er klar til nødundervisning

7. december 2020 12:40 | Af: Ritzau Info
 

Statsministeren og sundhedsmyndighederne har netop meldt ud, at alle elever fra 5. klasse og op sendes hjem til undervisning foran skærmen frem til juleferien. Danmarks lærere er klar – men Danmarks Lærerforening understreger, at der er tale om en nødløsning.

Pressemeddelelse fra Danmarks Lærerforening

Erfaringerne med nød- og fjernundervisning fra foråret skal nu endnu engang udfolde sig, når de ældste elever fra 38 kommuner de kommende uger skal undervises foran skærmen. De yngste elever fra 0. til og med 4. klassetrin skal fortsat undervises på skolen – men også som nødundervisning, som det var tilfældet i foråret.

“Lærerne har værdifulde erfaringer fra foråret, og jeg kan garantere, at vi vil bestræbe os på, at alle elever får kvalificeret undervisning. Dog er det meget vigtigt at understrege, at der er tale om nødundervisning. Vi går på kompromis med en række ting, men eleverne får undervisning – og det er vigtigt”, siger Gordon Ørskov Madsen, formand i Danmarks Lærerforening.

På skolerne må eleverne ikke undervises på tværs af klasser. De må ikke udsættes for dråbesmitte, så derfor må der ikke gennemføres idræts- og musikundervisning. Eleverne må ikke spise på fællesarealer, og juletraditioner så som gudstjeneste gennemføres ikke. Der skal særligt fokus på afstand, håndvask og rengøring.

“Vi holder motoren i tomgang frem til jul. Så håber vi, at vi kan sætte den i første gear efter nytår. Én ting er at holde eleverne fagligt flydende. Noget helt andet er det vigtige relationsarbejde, der foregår i klasserummet. Det er umuligt at arbejde med relationer og fællesskaber, når man sidder bag hver sin skærm. Derfor er mit klare håb, at vores skolebørn kan komme hurtigt tilbage til klasserne, deres lærere og deres venner”, siger Gordon Ørskov Madsen.

Danmarks Lærerforening noterer sig med tilfredshed, at elever med pædagogiske og sociale udfordringer stadig kan komme fysisk på skolerne og modtage undervisning.

Formand Gordon Ørskov Madsen understreger, at et af de centrale nøgleord, for at løse de aktuelle udfordringer med den stigende smitte, er samarbejde.

“Vi har et tæt og solidt samarbejde med de andre parter på skoleområdet om at bekæmpe smitten og samtidig sikre, at vi stadig kan levere undervisning til eleverne. Det tætte samarbejde med blandt andre ministerierne, kommunerne, lederne og forældrene vil vi fortsætte og fremme, til vi sammen er kommet igennem pandemien”.

Hjemsendelsen af de ældste elever og nødundervisningen af de yngste træder i kraft på onsdag og løber indtil videre til efter nytår.

Yderligere kommentarer:

Formand i Danmarks Lærerforening, Gordon Ørskov Madsen via pressechef Jens Dissing Munk, telefon 30178874

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danmarks-laererforening-vi-er-klar-til-nodundervisning?releaseId=13605785

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu