ANNONCE

PRM / Danmarks Lærerforening: Vi skal finde et bedre redskab end de nationale test

6. februar 2020 14:49 | Af: Ritzau Info
 

Evalueringen af de nationale test viser, at testene er så usikre, at rådgivningsgruppen bag evalueringen anbefaler, at man stopper med at bruge dem i deres nuværende form. Danmarks Lærerforening bakker op om denne anbefaling.

Pressemeddelelse fra Danmarks Lærerforening

Undervisningsministeriets evaluering af de nationale test peger endnu engang på, at testene er så usikre, at de reelt ikke siger noget om den enkelte elevs faglige standpunkter. Derfor bør de droppes, mener Danmarks Lærerforening.

“Vi er helt enige i, at de nationale test skal laves om. Der er i grove træk tre behov, som de nationale test har til hensigt at imødekomme: Et pædagogisk værktøj, kommunikation med forældrene og et signal til politikerne om, hvordan det går i skolen. De nuværende test har ikke levet op til nogen af disse hensigter, og derfor ønsker vi at sætte dem i bero, til vi finder et brugbart alternativ,” siger Dorte Lange, der er næstformand i Danmarks Lærerforening.

I rådgivningsgruppen, der netop har afleveret sin evaluering af de nationale test til Undervisningsministeriet, er der konsensus om, at der skal findes et alternativ til det nuværende testsystem. Danmarks Lærerforening understreger, at der endnu ikke er opfundet en test, der både kan give politikerne den ønskede indsigt i folkeskolen, og som samtidig er et brugbart pædagogisk værktøj til at styrke elevernes udbytte af undervisningen og kommunikationen mellem skole og hjem.

“Vi har brug for, at vi i et samarbejde mellem forskere, lærere og politikere finder et bedre redskab end de nationale test. Der er brug for test, som lærerne kan bruge i det daglige arbejde med at tilrettelægge undervisningen ud fra den enkelte elevs niveau. Resultaterne af sådanne test kan også bruges i kommunikationen med forældrene,” siger Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening.

Se rådgivningsgruppens 55 anbefalinger til Undervisningsministeriet her:https://www.uvm.dk/aktuelt/nyheder/uvm/2020/feb/200206-borne-og-undervisningsministeriet-offentliggor-evaluering-af-de-nationale-test

Yderligere kommentarer:

Dorte Lange, næstformand i Danmarks Lærerforening, telefon 20158464

Jens Dissing Munk, pressechef i Danmarks Lærerforening, telefon 30178874

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danmarks-laererforening-vi-skal-finde-et-bedre-redskab-end-de-nationale-test?releaseId=13587706

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu