ANNONCE

PRM / Danmarks største a-kasse oplever stigende medlemstal under covid-19-krisen

21. april 2020 08:00 | Af: Ritzau Info
 

Den aktuelle usikkerhed på arbejdsmarkedet betyder, at Akademikernes A-kasse (AKA) får flere henvendelser fra bekymrede medlemmer, samt at flere melder sig ind i a-kassen.

Pressemeddelelse fra Akademikernes A-kasse

Der er travlt på e-mail og telefonerne hos landets største a-kasse. De hjemmearbejdende konsulenter svarer hver dag på adskillige spørgsmål fra bekymrede akademikere, der har brug for rådgivning om blandt andet dagpengeregler, jobsøgning og vilkår for regeringens hjælpepakker.

Samtidig har flere akademikere meldt sig ind i AKA nu end på samme tid sidste år. Og mange af de nye medlemmer er højtuddannede, der pt. er i arbejde.

Fra januar til marts i år fik AKA 3.244 nye betalende medlemmer, mens tallet for samme periode i 2019 var på 1.272. Det er altså sket mere end en fordobling i forhold til samme periode sidste år.

“A-kassen er en afgørende forsikring og sparringspartner i usikre tider, og vores fornemmeste opgave er at hjælpe vores medlemmer, når de har brug for os,” fortæller adm. direktør i Akademikernes A-kasse, Villy Dyhr

Tallene tyder på, at flere akademikere kan se fordelene ved et a-kassemedlemskab i den nuværende situation.

“Den danske model, hvor a-kasserne jo spiller en central rolle, gør, at danske lønmodtagere har en vis tryghed i en situation som den nuværende, hvis de altså er medlemmer af en a-kasse. Udover dagpenge kan den sparring og rådgivning vores medarbejdere udfører hver dag være afgørende for, at man som ledig hurtigt kommer tilbage i job,” forklarer Villy Dyhr.

Direktøren understreger, at det er for tidligt at spekulere i, hvordan covid-19-situationen kommer til at påvirke a-kassens medlemstal i det lange løb.

“Vi må vente med at konkludere, til vi er ude på den anden side. Vores vigtigste opgave nu er at hjælpe vores nye og eksisterende medlemmer med de udfordringer, de har,” siger Villy Dyhr.

Kontakt:

Pressekontakt Martin Ellermann tlf.: 28830900 email: mae@aka.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danmarks-storste-a-kasse-oplever-stigende-medlemstal-under-covid-19-krisen?releaseId=13592026

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu