PRM / Danmarks største biogasanlæg slår rekord

14. juni 2018 07:36 | Af: Ritzau Info
 

Siden Sønderjysk Biogas åbnede for gashanerne for halvandet år siden er produktionen kun steget. Anlægget har omdannet hundredetusindevis af tons husdyrgødning og restprodukter til grøn gas og i sidste måned slog produktionen danmarksrekord.

Pressemeddelelse fra E.ON Danmark

Biogasanlægget, der ligger i Vojens, producerede 1,7 mio. m3 opgraderet biogas i maj svarende til årsforbruget for 92 gasbusser.

“Vi bliver hele tiden bedre til at udnytte energien i landbrugets restprodukter. Holdet i Vojens har lagt en utrolig stor indsats i at optimere driften af anlægget og vi bliver hele tiden klogere på, hvordan vi får mest ud af det, vi putter ind i anlægget,” forklarer Michael Rønning Dalby, chef for E.ONs biogasaktiviteter i Danmark og påpeger, at anlægget på blot en enkelt dag producerede mere end 60.000 m3 biogas.

Han peger samtidig på vindmølleindustrien som forbillede for biogasindustrien. “Vindmølleindustrien har igennem de seneste årtier vist, hvordan man kan øge produktionen og reducere omkostningerne. Industrien har selvfølgelig modtaget støtte undervejs, men min forhåbning er, at vi i biogasindustrien kan følge deres eksempel,” siger Michael Rønning Dalby og understreger vigtigheden af, at det kommende energiforlig sikrer langsigtede rammevilkår.

Dobbelt CO2-gevinst

Da Sønderjysk Biogas blev indviet i sensommeren 2016, kaldte energi- og klimaminister, Lars Chr. Lilleholt, det dengang et lille stykke Danmarkshistorie, da han åbnede for gashanen, der forbinder biogasanlægget med det danske naturgasnet. I den udstrækning biogas anvendes i transporten, fortrænger biogassen både diesel i transportsektoren og reducerer landbrugets klimabelastning.

Frem mod 2030, hvor Danmark skal reducere CO2-udledningerne i de ikke-kvotebelagte sektorer – primært landbrug og transport, kan biogasproduktion således give et stort bidrag pga. den dobbelte CO2-gevinst.

Kontakt:

Karen Marie Jensen
Communications Manager
tlf.: +45 3038 6183
mail: karen.jensen@eon.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danmarks-storste-biogasanlaeg-slar-rekord?releaseId=13052566

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu