ANNONCE

PRM / Dansk Byggeri tager godt imod EU’s plan for cirkulær økonomi

12. marts 2020 05:00 | Af: Ritzau Info
 

EU-Kommissionen er kommet med den første overordnede plan for cirkulær økonomi. Udspillet er første skridt mod egentlige krav til genanvendelse af materialer i blandt andet byggevarer i EU-landene. Et positivt skridt, mener Dansk Byggeri. Men det er vigtigt at inddrage producenterne af byggevarer i det videre arbejde.

Pressemeddelelse fra Dansk Byggeri

EU-Kommissionens handlingsplan ligger på flere områder i forlængelse af Dansk Byggeris arbejde med cirkulær økonomi. Og miljøchef Simon Stig-Gylling glæder sig blandt andet over, at EU-Kommissionen nu begynder at forholde sig til, hvordan genanvendte materialer rent teknisk kan indarbejdes i nye byggevarer og -produkter.

– Det er positivt, at EU-Kommissionen lægger op til en revision af forordningen om byggevarer, som også tager højde for byggematerialernes bæredygtighed. Herhjemme er vi langt fremme med at genanvende eksempelvis knust beton, gips, glas og andre produkter i nye materialer, og i dag genanvendes og nyttiggøres 85 procent af alt affald fra byggepladserne, siger miljøchef Simon Stig-Gylling, Dansk Byggeri.

Med i udspillet fra EU-Kommissionen er også et forslag om en digital logbog for de materialer, der bliver brugt i byggerier. Målet må være, at man med den i hånden skal kunne se, hvad byggevarerne indeholder af for eksempel kemiske stoffer og andre materialer.

– Vi mener, at en logbog er et skridt i den rigtige retning, for det er vigtigt, at sådan et initiativ sker inden for EU. Al den data, byggevareproducenter har om deres produkter, vil skabe meget nytte, hvis de digitalt lægges ind i en logbog for et enkelt byggeri. På den måde vil vi fremover være bedre til at cirkulere byggevarer, hvor vi i dag er begrænset af manglende viden om, hvilke stoffer bygge og anlægsaffaldet indeholder, siger miljøchef Simon Stig-Gylling.

For Dansk Byggeri er det afgørende, at byggebranchen og dermed de virksomheder, der bliver berørt, bliver taget med på råd i arbejdet med at præcisere de nye regler. EU-Kommissionens udspil skal nu behandles i EU-parlamentet og senere indarbejdes i EU’s byggevareforordning.

Kontakt:

Miljøchef Simon Stig-Gylling, ssg@danskbyggeri.dk, telefon 31 60 99 08
Pressechef Helen Jensen, hje@danskbyggeri.dk, telefon 21 24 47 02

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dansk-byggeri-tager-godt-imod-eus-plan-for-cirkulaer-okonomi?releaseId=13589840

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu