ANNONCE

PRM / Dansk Energi: Fin aftale om affald – nu må vi videre

16. juni 2020 13:12 | Af: Ritzau Info
 

Mere genanvendelse, mindre afbrænding og, på sigt, CO2-fangst er målet med ny aftale om affald. Det ligger helt i tråd med anbefalingerne fra regeringens Klimapartnerskab for energi og forsyning. Det siger Dansk Energi, der nu opfordrer til intense forhandlinger om resten af regeringens klimaudspil.

Pressemeddelelse fra Dansk Energi

Regeringen har her til formiddag landet en ny aftale om fremtidens affaldsforbrænding med alle partier i Folketinget undtagen Nye Borgerlige og Dansk Folkeparti. I 2030 skal 80 pct. af plast udsorteres, en større del af forbrændingskapaciteten skal lukkes, affaldsimporten skal skrumpes, og på længere sigt skal den alt for store mængde CO2, der kommer ud af affaldsforbrændingens skorstene, fanges.

Det er det helt rigtige fokus, lyder det fra Dansk Energi.

– Vi skal brænde meget mindre plastik af og genanvende langt mere og vi skal fange CO2 hvis affaldssektoren skal bidrage til Danmarks klimamål, siger administrerende direktør i Dansk Energi, Lars Aagaard og fortsætter:

– På den måde kan aftalen blive starten på en ny og nødvendig klimaepoke for den danske affaldssektor, og den vil ligge helt i tråd med anbefalingerne fra Klimapartnerskabet for energi og forsyning.

Han er dog på klimaets vegne ærgerlig over, at det har taget omkring fire uger at forhandle en aftale på plads. Affaldsaftalen udgør nemlig kun et lille hjørne af regeringens samlede klimaudspil, som blev præsenteret i sidste måned. Derfor pointerer han, at regeringen har travlt, for det haster med at få vedtaget langt flere klimatiltag inden Danmark går på sommerferie om et par uger.

– Det er godt, at der endeligt er landet en aftale på affald, men den fylder jo kun et hjørne i regeringens klimaudspil. Vi har brug for en hurtig afklaring på fremtidens udbygning af havvind, tilskud til Power-to-X og de afgiftsjusteringer, der vil få danskerne til at udfase naturgas og olie som kilde til opvarmning. Alt det skal man nu nå over de næste par uger. Så man har travlt, siger Lars Aagaard.

Kontakt:

Pressechef Birgitte Hougaard tlf.: 35 30 04 78 email: bho@danskenergi.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dansk-energi-fin-aftale-om-affald-nu-ma-vi-videre?releaseId=13595323

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu