ANNONCE

PRM / Dansk Metal: Finanslov og stimuli-aftale har gode elementer

6. december 2020 14:06 | Af: Ritzau Info
 

Dansk Metals formand, Claus Jensen, mener årets finanslov og aftale om stimuli og grøn genopretning indeholder gode elementer i en svær tid.

Pressemeddelelse fra Dansk Metal

Regeringen og dens støttepartier har netop indgået årets finanslov og aftale om stimuli og grøn genopretning. Den følger op på de sidste par dages delaftaler, der blandt andet har betydet flere penge til erhvervsuddannelserne:

“Jeg er rigtig glad for det løft af erhvervsuddannelser, vi får i forbindelse med finansloven. Vi kommer i den grad til at mangle faglærte i fremtiden, og skal vi følge med udlandet, så har vi brug for erhvervsskoler i verdensklasse. Pengene falder på et tørt sted, og vi er ikke i mål, men det er et godt skridt,” siger Claus Jensen, formand i Dansk Metal.

Derudover er Dansk Metal meget positive over for de initiativer, der understøtter virksomhedernes – og særligt SMV’ernes – digitaliseringspotentiale og fremmer deres bidrag til den grønne omstilling. SMV’erne halter efter inden for begge områder, men har et stort uforløst potentiale:

“SMV’erne har et stort potentiale inden for den grønne omstilling og digitalisering, men mange har svært ved at igangsætte den omstilling. Særligt i denne tid. Derfor er det meget positivt, at der med denne aftale bliver igangsat en række initiativer, der både hjælper med rådgivning og produktkøbt, så SMV’erne for alvor kan komme med på digitaliseringsbølgen og indfri potentialet i forhold til den grønne omstilling. Det vil gavne virksomhederne, samfundet og ikke mindst skabe gode arbejdspladser,” siger Claus Jensen.

Forleden indgik et bredt flertal af folketingets partier en aftale om stop for nordsøolien i 2050. I den forbindelse bliver der nu afsat 200 mio. kr. af til fremme af CO2-lagring i Nordsøen. Dansk Metal ser et stort potentiale:

“Der er rigtig mange arbejdspladser i Nordsøen, som vi over tid skal have flyttet over til andre erhverv eller brancher. CO2-lagring i de udtjente oliefelter har et rigtig stort potentiale, og derfor er det meget positivt, at der er afsat midler til udvikling- og demonstration og samtidig er aftalt, at der skal laves en samlet strategi for det og PtX.” siger Claus Jensen og fortsætter:

“Alle sektorer skal bidrage til den grønne omstilling, og derfor er det godt, at der med disse aftaler er fokus på grøn transport. Vi skal have udbredt el-færger, have bedre ladeinfrastruktur og vi skal have en omstilling af den tunge transport. Det betyder flere arbejdspladser og giver et godt bidrag til den grønne omstilling,” slutter Claus Jensen, formand i Dansk Metal.

Kontakt:

Pressechef Mads Rattenborg Hersbøll tlf.: 21558828 email: mahe@danskmetal.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dansk-metal-finanslov-og-stimuli-aftale-har-gode-elementer?releaseId=13605742

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu