PRM / Dansk topdiplomat til Haderslev Åbent Sikkerhedspolitisk Topmøde

30. april 2018 12:35 | Af: Ritzau Info
 

To navne er netop tilføjet fredagens program for Åbent Sikkerhedspolitisk Topmøde i Haderslev. Den danske diplomat Friis Arne Petersen kommer med sin analyse af, hvor Europa og verden er på vej hen. Tidligere Deadline-vært Nynne Bjerre er moderator.

Pressemeddelelse fra Haderslev Kommune

Hvis Danmark har én absolut topdiplomat, er det Friis Arne Petersen. Friis Arne Petersen var ledende ministersekretær under både Uffe Ellemann-Jensen og Niels Helveg Petersen, da de var udenrigsministre. Han har været direktør for det danske udenrigsministerium og de sidste mere end ti år har Friis Arne Petersen bestredet de absolutte topposter i udenrigsministeriet, som ambassadør i USA (2005-10), Kina (2010-15) og er i dag Danmarks ambassadør i Tyskland.

Friis Arne Petersen har fulgt verdensudviklingen fra første parket under den kolde krig, dennes afvikling og de seneste års globale forskydning af magt fra Atlantmagterne mod Sydøstasien.

Friis Arne Petersen vil på Haderslev Åbent Sikkerhedspolitisk Topmøde give sin analyse af, hvor Europa og verden er på vej hen, og hvilke udfordringer, det stiller Danmark i.

Dermed har Haderslev Åbent Sikkerhedspolitisk Topmøde annonceret tre markante hovednavne – udover Friis Arne Petersen er det:

  • Tidl. britisk udenrigs- og forsvarsminister, Sir Malcolm Rifkind, der blandt andet overtalte tidligere premierminister, Margaret Thatcher, til at møde Mikhail Sergejevitj Gorbatjov som den første vestlige leder under Den Kolde Krig og som for sin kurs under Ukrainekrisen i dag har indrejseforbud i Rusland.
  • Nuværende forsvarsminister, Claus Hjort Frederiksen, der netop har indgået et 6-årigt forsvarsforlig, der giver Forsvaret et substantielt løft.

Et andet nyt navn, der netop er tilføjet programmet, er journalist Nynne Bjerre. Den tidligere DR2-vært vil under topmødet være moderator.

Læs mere om tilmelding og ‘Haderslev Åbent Sikkerhedspolitisk Topmøde’.

Kontakt:

Kommunaldirektør Willy Feddersen tlf.: 21 28 46 70 email: wimf@haderslev.dk

Borgmester H.P. Geil tlf.: 21 69 64 71 email: hapg@haderslev.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dansk-topdiplomat-til-haderslev-abent-sikkerhedspolitisk-topmode?releaseId=12741010

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu