PRM / Dansk virksomhed udvikler aluminiumssugerør

25. oktober 2018 08:01 | Af: Ritzau Info
 

Aluminiumsproducenten Aluflam går ind i klimakampen med aluminiumssugerør. Via eget testcenter har virksomheden udviklet aluminiumssugerør, der kan genbruges og erstatte plastik

Pressemeddelelse fra Aluflam A/S

Ifølge FN’s Miljøprogram UNEP havner 6,4 mio. tons affald i verdens have hvert år, og kommunernes internationale miljøorganisation KIMO vurderer, at 20.000 tons affald lander årligt i Nordsøen.

Det er skræmmende tal, og noget som danske Aluflam gerne vil bidrage til at ændre. For at styrke den grønne omstilling er virksomheden begyndt at producere aluminiumssugerør. Målet er, at de på sigt skal erstatte de millioner af plastiksugerør, der forbruges dagligt af bl.a. restauranter, fastfood- og kaffekæder – både nationalt og internationalt

– I modsætning til plastik, så er aluminium et råstof, der er tilgængelig på jorden. Faktisk består otte procent af jordens overflade af bauxit, som er det stof, aluminium udvindes af. Aluminium er genanvendeligt, da det kan smeltes om. Så hvis vi kan ændre en simpel hverdagsting som brugen af sugerør og medvirke til at reducere mængden af plastaffald – og ikke mindst forhindre, at det ender i verdenshavene, så er det værd at bruge kræfter på, siger Peter Birck, adm. direktør i Aluflam.

Aluminium genanvendes syv gange så meget som plast

Der er mange fordele ved at bruge aluminium i stedet for plast. Genanvendelse af aluminium sparer miljøet for drivhusgasser svarende til et passagerfly, der foretager 46.000 jordomrejser. 75 procent af det aluminium, der nogensinde er producereret, er stadig i brug. Det er muligt pga. aluminiums holdbarhed og genanvendelsesegenskaber. Til sammenligning er kun 6 pct. af nye plastikmaterialer i EU produceret af genanvendt plastik.

Netop derfor har Aluflam valgt at idé- og konceptudvikle genanvendeligt materiale til emballagebrug. Tanken er at producere sugerørene i flere størrelser, som passer til flere formater. Når sugerørene har været i brug, er det hensigten, at de skal kunne indsamles via en form for pantsystem, mens restauranter kan vaske og genbruge dem.

– Vi har designet vores sugerør, så de minder om plastiksugerør, blot med en længere levetid. De er 0,4 mm tykke, og vi kan lave dem i alle længder og størrelser. Samtidig tænkte vi, at man kunne inspireres af det pantsystem, vi kender fra dåser og sodavand og dermed returnere sugerørene, når man har tømt sin sodavand, forklarer Peter Birck.

Aluflam har oplevet stigende interesse for aluminiumssugerøret fra flere kæder, hvilket har givet virksomheden blod på tanden. De tester derfor i øjeblikket, hvordan man kan lave aluminiumsemballage, der kan genanvendes.

FAKTA – Aluflam A/S

Aluflam er en familieejet virksomhed, der har hovedkontor i Roskilde, eget udviklingscenter i Litauen samt kontorer i Dubai, New York, Polen og USA. Aluflam udvikler brandsikre løsninger til facader og indretning i bygninger – blandt andet til Operahuset, Tivoli Hotel og skyskrabere i Dubai og New York.

Kontakt og yderligere informationer:

COO Jan Nielsen, Aluflam A/S, jan@aluflam.dk, tlf.: 40 34 48 68

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/dansk-virksomhed-udvikler-aluminiumssugeror?releaseId=13562914

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu