ANNONCE

PRM / Danske topdesignere udvikler visir til sundhedssektoren.

15. april 2020 06:27 | Af: Ritzau Info
 

Designerne Karina Mencke og Marcus Vagnby (mencke&vagnby) har designet to
nye visirer, den professionelle viraShadem-frame samt en gratis gør-det-selv
variant viraShadefree.

Pressemeddelelse fra viraShade ApS

Den danske designerduo mencke&vagnby har sammen med en danskejet virksomhed i Hong Kong udviklet visiret viraShade® m-frame for at bidrage til beskyttelsen af vores hårdtarbejdende sundhedspersonale. Designerne har også udviklet en gratis gør-det-selv version. Visiret bæres som beskyttelse mod direkte spray, stænk og partikler fra væsker, der kan indeholde virus. Visiret bæres sammen med andre personlige værnemidler (PV) som ansigtsmaske, da viraShade® alene ikke giver nogen filtrering af luftbårne partikler.

Karina Mencke: “Hele pointen med designet er at have det lige ved hånden på hospitaler, klinikker, ambulancer og hvor som helst det er nødvendigt. viraShade® m-frame er pakket fladt, og klargøres let ud ved at trække det elastiske bånd udad til begge sider. Dette giver en super fleksibelt og justerbar ansigtsskærm på få sekunder. Der skal ikke bruges tid på at stå af fumle med besværlige konstruktioner og samlinger.

Marcus Vagnby: “Som designere ønsker vi at hjælpe i kampen mod spredning af covid19, især beskyttelse af sundhedspersonel. Vi har fokuseret på et ansigtsvisir med maksimal komfort til lange arbejdsskift. En ansigtsskærm, der er let og hurtigt at samle og justere. I den daglige kamp mod covid19 er der ikke tid til besværlige indstillinger. Komfort er dog et must for brugeren for at holde fokus på at bistå patienterne og redde liv”

Gratis version
Den gratis gør-det-selv-version hedder viraShade® Free. Den kan fremstilles af et gennemsigtigt ark plastik (f.eks et overhead ark) og et elastisk bånd, på cirka tre minutter. Skjoldet er til personlig brug, men er også beregnet til at inspirere private og virksomheder til at hjælpe hospitaler med manglen på PV som visirer. Manualen kan gratis downloades på viraShade.com

Til professionelt brug
Den professionelle viraShade® m-frame består af fire dele – det forreste skjold der kan udskiftes, et elastisk bånd med et spænde og en plastikdel, der danner en stabil m-formet ramme, inden produktet tages i brug (kaldet m-frame af designteamet).

Visiret leveres helt fladt og klargøres til brug på få sekunder. Der er fokus på komfort. Visiret sidder behagelig – også efter mange timers brug. Der er både plads til briller og store masker og visiret er i standardversionen vel ventileret for at modvirke dug. Fås også med speciel anti-dug belægning. Visiret er fleksibelt og kan let justeres, så det passer alle hovedformer. Om man ønsker, kan selve det klare visir afmonteres og udskiftes på få sekunder. Det forlænger produktets levetid og nedbringer omkostningerne, hvilket kunne være relevant for plejepersonale, sygeplejersker mm. Visiret kan også afmonteres for desinfektion (vil dog typisk medføre små ridser på visiret). Da det leveres fladt mindskes pladsbehovet til opbevaring på hospitaler og klinikker. Endvidere egner det sig til at tage med i ambulancer og på hjemmebesøg, da det blot fylder som et A4-ark og kan være i en flad taske.

viraShade leveres klar til brug i kasser på 100 stk. Skærmen kan udskiftes ved behov. Der kan rekvireres løse skærme for bedre økonomi. Skærmen kan desuden tages af og desinficeres eller skiftes på mindre end 30 sekunder.

De første produktionsprøver er på vej, og produktionen er allerede sat i gang.

Kontakt:

Marcus Mencke Vagnby
Telefon: 29700707
mail: mv@marcusvagnby.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danske-topdesignere-udvikler-visir-til-sundhedssektoren?releaseId=13591765

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu