PRM / Danskerne dumper MUS: En sludder for en sladder

21. marts 2018 10:07 | Af: Ritzau Info
 

43 procent mener ikke, at MU-samtalen giver dem værdi, og 27 procent kalder den en sludder for en sladder. Det viser en ny meningsmåling, Wilke har lavet for Krifa. Krifas formand mener, at MUS’en skal gentænkes, og lederen har ansvaret.

Pressemeddelelse fra Krifa

Næsten halvdelen af de adspurgte mener ikke, at deres medarbejderudviklingssamtale, også kaldet MUS, giver dem værdi. Hele 53 procent oplever ikke, at MUS udvikler dem fagligt, og de savner fokus på udviklingsmuligheder, fremtidige arbejdsopgaver og trivsel.

Det viser en ny meningsmåling foretaget af Wilke på vegne af Krifa.

Alarmerende, mener Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa:

– Det smerter mig at se, hvor lav værdi MUS har for så mange danskere, og at de ser den som tidsspilde. Vi bliver nødt til at gentænke den årlige MU-samtale, for MUS er spild af tid, hvis den ikke suppleres af løbende og systematisk opfølgning. Det er lederens ansvar, at medarbejderne trives, så jeg kan ikke understrege nok, at lederen skal tage MU-samtalen seriøst.

Meningsmålingen viser netop, at i jo højere grad der følges op, des flere oplever, at MUS giver værdi og udvikler dem fagligt. Alligevel oplever 37 procent af de adspurgte, at deres leder ikke tager MU-samtalen alvorligt.

Gør MUS obligatorisk

Op mod hver femte lønmodtager i den private sektor får ikke en MU-samtale, og det er skræmmende, mener Søren Fibiger Olesen:

– Vi bliver nødt til at sætte ind over for de virksomheder, som ikke holder MUS, da det kan være med til at spotte en af de helt store folkesygdomme, nemlig stress. Derfor mener jeg, at MUS skal være obligatorisk på alle arbejdspladser – selvfølgelig med den forudsætning, at indholdet har værdi, og der bliver fulgt op.

Tal fra MUS-undersøgelsen:

– 9 % har ikke MUS i den offentlige sektor og 19 % har ikke i den private.

– 43 % procent mener, at MU-samtaler ikke giver dem værdi.

– 53 % oplever i ringe grad/slet ikke, at MU-samtaler udvikler dem fagligt.

– 27 % beskriver deres seneste MU-samtale som en sludder for en sladder.

– 32 % savner fokus på udviklingsmuligheder, 23 % på fremtidige arbejdsopgaver og 21 % på trivsel.

Kontakt:

Søren Fibiger Olesen, formand i Krifa, tlf. 2544 4008, mail: sfo@krifa.dk

Krifa holder både MUS og jævnlige samtaler. Hvis du vil vide mere, kontakt Henriette Søndergaard, HR-chef i Krifa, tlf. 2544 4195, mail: hes@krifa.dk

Hvis du ønsker at få rapporten tilsendt, kontakt Lisa Lehtinen, Krifa Kommunikation på tlf.: 2544 4238 eller mail: ldle@krifa.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/release?releaseId=12504644

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu