ANNONCE

PRM / Danskerne panter som aldrig før

16. marts 2020 10:00 | Af: Ritzau Info
 

92 procent af alle flasker og dåser med pant kom retur sidste år, og det er ny rekord. I alt kom mere end 1,4 mia. flasker og dåser retur til genanvendelse. Adm. direktør i Dansk Retursystem, Lars Krejberg Petersen, glæder sig over, at danskerne bakker op om pantsystemet, som i 2019 sparede klimaet for over 150.000 tons CO2.

Pressemeddelelse fra Dansk Retursystem

2019 satte nye rekorder for den cirkulære økonomi i Danmark. 61 mio. flere flasker og dåser kom retur i forhold til året før, hvilket er en stigning på fem procent. Samtidig steg returprocenten til hele 92 procent. Året før var tallet 89 procent.

“Det danske pantsystem er et af verdens bedste, og det skyldes ikke mindst, at danskerne bakker op om systemet. Derfor er den rekordhøje returprocent, vi ser i 2019, også noget, alle danskere kan være stolte af at have bidraget til,” siger adm. direktør i Dansk Retursystem, Lars Krejberg Petersen.

Tal for plastikemballager er helt i top
Særligt godt går det for plastikflaskerne. Her kommer hele 94 procent retur og bliver genanvendt. Det er gode nyheder i en tid, hvor der er fokus på plastikforurening.

“Plastik fyldte meget i danskernes bevidsthed i 2019, og i forbindelse med, at der kom pant på saft og juice, stod vi bag kampagnen “Plastik er fantastisk”. Her var budskabet, at vi godt kan bruge plastik som materiale til fx drikkeemballager, når bare vi sørger for at genanvende materialet. Derfor er vi også glade for at se, at hele 94 procent af alle plastikflasker med pant kom retur i 2019,” siger adm. direktør i Dansk Retursystem, Lars Krejberg Petersen.

Sidste år blev pantsystemet udvidet med juice og saft og med dem er flere end 1700 nye produkter blevet en del af pantsystemet. Derfor forventer Lars Krejberg Petersen også, at mængderne stiger yderligere næste år.

“Mængden af engangsdrikkeemballager stiger år for år. I Danmark har vi et pantsystem, som har formået at følge med de øgede mængder. Samtidig bliver vi stadig bedre og bedre til at genanvende materialerne til gavn for miljø og klima,” siger Lars Krejberg Petersen.

Nøgletal for 2019

Der blev afleveret mere end 1,4 mia. flasker og dåser med pant til genanvendelse i 2019

Det svarer til, at 54.854 tons glas, plast og aluminium blev sendt til genanvendelse i 2019

I alt sparede pantsystemet klimaet for mere end 150.000 tons CO2 i 2019

Mere end ni ud af ti flasker og dåser kom retur til genanvendelse

For plastikflasker var returprocenten i 2019 på 94 procent

Fakta: Hver dag afleverer danskerne i gennemsnit 3,8 millioner engangsflasker og dåser. Dansk Retursystem henter emballager fra cirka 15.000 steder over hele landet og sørger for, at de bliver gen-anvendt. Miljøvirksomheden, der er non-profit, har eneretten til at drive det danske pantsystem og er ejet af bryggerierne og reguleret af Miljøministeriet.

Kontakt:

Flere informationer og aftaler om interview på tlf: 30 67 13 90, eller på: 41 62 42 45

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danskerne-panter-som-aldrig-for?releaseId=13590025

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu