ANNONCE

PRM / Danskerne støtter op om ny COVID-19 test

27. marts 2020 11:22 | Af: Ritzau Info
 

Innovativ producent finansierer udviklingen af ny revolutionerende 5 minutters test til COVID-19 med danskernes hjælp.

Pressemeddelelse fra Copenhagen Nanosystems ApS

Dansk producent er gået i gang med at udvikle en billig COVID-19 diagnostisk spyttest til sundhedssektoren, virksomheder, skoler og universiteter, men indtil nu har pengene manglet til at modne produktet og omstille produktionen. Nu støtter danskerne op om initiativet med crowdfunding-lån helt ned til 100 kr. og efter 2 dage er første milepæl på 200.000 kr. nået.

– Vi er lige nu meget taknemmelige for de mange bidrag. Mange mennesker har mistet deres job og på vores kontor har hver tredje været syg af COVID-19. Danskerne står sammen og støtter op om innovation i en svær tid, udtaler adm. direktør ph.d. Emil Højlund-Nielsen, Copenhagen Nanosystems.

Baseret på et allerede kommercielt produkt, NanoCuvette™ One, skal midlerne bruges til at færdigudvikle den biologiske genkendelse af coronavirus i spyt og indenfor 1-2 måneder igangsætte første produktion på 50.000 enheder, som allerede er afsat til første kunde. Den endelige salgspris forventes at være omkring 110 kr. per test.

Nyt alternativ til centrale test

Virksomheden udvikler en diagnostisk spyttest til COVID-19 infektion, som kan udføres på omkring 5 minutter ved brug af et UV-Vis spektrofotometer og det gratis software SpectroWorks™. Det endelige testprodukt er tiltænkt som et billigt supplement til de centrale PCR-tests, og vil være rettet mod hurtig og præcis infektionsafdækning. Testen vil kunne udføres direkte hos virksomheder, på hospitaler, akutmodtagelser, plejehjem, skoler, universiteter etc. Tillige registreres testresultaterne automatisk digitalt og kan efterfølgende udgøre datagrundlaget for geografiske smittekort opdateret i realtid.

– Det kan give nye muligheder for at åbne samfundet op tidligere, fordi virksomheder og offentlige institutioner kan teste hurtigt, billigt, og nemt på eksisterende udstyr. Samtidig kontrolleres det automatisk at testen er udført korrekt og resultaterne indsamles digitalt, siger adm. direktør ph.d. Emil Højlund-Nielsen, Copenhagen Nanosystems.

Kontakt:

Adm. direktør ph.d. Emil Højlund-Nielsen, Copenhagen Nanosystems ApS, 60 77 80 98, emiho@cphnano.com

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danskerne-stotter-op-om-ny-covid-19-test?releaseId=13590763

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu