ANNONCE

PRM / Danskerne strikker som aldrig før i sommermånederne

10. juli 2020 04:00 | Af: Ritzau Info
 

Normalt ligger garnforretningerne øde hen i sommermånederne. Men i år boomer salget af garn og opskrifter som aldrig før. For når ferien skal afholdes herhjemme, er strikning en god aktivitet til de lunefulde danske sommeraftener. Det fortæller strikkeeksperten Stine Øster, der er forfatter til en lang række strikkeopskrifter og blogger om strikning.

Pressemeddelelse fra KH-Online

Strikning har boomet blandt de helt unge og yngre generationer i flere år efterhånden. Men normalt er det en vinteraktivitet. Derfor er det kun de mest inkarnerede strikkere, der tager strikkepinde, garn og opskrifter med på sommerferie.

Men sådan er det ikke i år!

For når ferien – på grund af corona-situationen – typisk skal holdes hjemme i fædrelandet, er der ingen grund til at lægge strikkepindene på hylden. Så i år blomster strikning som aldrig før, og synes at være den mest populære hyggeaktivitet i sommerlandet.

Sommerstrik er hot i år

“Overalt oplever vi en stor stigning i interessen for strikkegarn og strikkeopskrifter, selv om sommeren er over os”, fortæller ekspert Stine Øster. “Det har fået salget af strikkeopskrifter til at boome, og besøgstallet til at ryge fuldstændig gennem taget på de blogs, jeg skriver på.”

Hun drev i mange år sin egen garn- og stikkeforretning i Præstø. Men i dag har hun helt helliget sig designet af nye strikkemønstre. Samt at skrive om strikningens mange fortræffeligheder som forfatter på bl.a. strikkeguru.dk.

“Tidligere var strikning sådan en mormor-aktivitet. Men i de sidste snart 10 år er strikning blevet mere og mere populært. Særligt hos de yngre generationer, der går mere op i miljøspørgsmål og bæredygtighed. Strikker du selv, reducerer du både dit CO2-aftryk, og undgår at støtte firmaer, der bruger børnearbejde”, uddyber Stine Øster den store interesse, som strikning har fået hos de unge.

Strikkedesigner og blogskribent

I dag har Stine Øster en store kunde- og følgeskare blandt netop de yngre strikkere. For dels har hun skabt nogle meget populære strikkeopskrifter, der rammer lige ned i tidens trend, og dels er hun god til at formidle sin store viden om strikning på en måde, der går rent ind hos de yngre generationer.

“Strikning er et spændende emne at skrive om, fordi du stort set kan strikke alt, og kan gå i strik hele livet igennem. Samtidig er det et meget aktivt område. For der kommer fortsat nye, spændende garner og tendenser frem, som folk har brug for viden om.

Samtidig skifter moden også løbende inden for strikning. Både når det kommer til forskellige snit, farvevalg og mønstre. Men så sandelig også når det gælder teknikker, garnvalg og meget, meget mere”, forklarer Stine Øster.

Den megen interesse for strikning denne sommer betyder, at Stine Øster også har ekstra travlt med at udvikle nyt. Både på design- og artikelfronten. Således er Stine også begyndt at skrive om strikning på Filato.dk og mange andre blogs og nyhedssider om strikning på nettet.

“Det er dejligt at kunne leve af det, der interesserer mig”, slutter Stine Øster og griber ud efter strikkepindene. For som altid er hun i gang med at udvikle en ny, spændende strikkeopskrift.

Kontakt:

Stine Øster

Mail: hej@stineoester.dk

Læs hele pressemeddelelsen på Via Ritzau her: https://via.ritzau.dk/pressemeddelelse/danskerne-strikker-som-aldrig-for-i-sommermanederne?releaseId=13596780

** Ovenstående pressemeddelelse er videreformidlet af Ritzau på vegne af tredjepart. Ritzau er derfor ikke ansvarlig for indholdet **

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu